Obchvat na východe Slovenska naďalej rastie. Máme sa pripraviť na dopravné obmedzenia?

  • Obchvat Košíc zatiaľ prebieha podľa plánov.
  • Jeho súčasťou bude 13 mostov a 3 križovatky.
  • Aktuálne sú tam len menšie dopravné obmedzenia.
Off topic Obchvat bude mať 14 kilometrov
Obchvat bude mať 14 kilometrov. Zdroj: shutterstock.com/Tanya Keisha/vladivlad
BITmarkets BITmarkets

Na východe Slovenska vzniká veľký obchvat Košíc, ktorý má za úlohu odľahčiť miestnu dopravu. Zatiaľ všetko prebieha podľa plánu. O téme informoval motoristický portál TOPSPEED.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá na celý projekt dohliada, hovorí, že aktuálne sa pracuje na budovaní kanalizácie, násypov a informačnom systéme rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. úsek.

Taktiež sa nesmie zabudnúť na inštaláciu oceľových a betónových zvodidiel. Nad riekou Hornád už je vybudovaná mostná súprava a taktiež sa pracuje ďalších úkonoch, aby mosty boli pevné, ale hlavne bezpečné.

Výstavba pokračuje podľa plánov

Výstavba pokračuje podľa plánov. Zdroj: shutterstock.com/ABCDstock

Celkový úsek tejto rýchlostnej cesty R2 má dĺžku 14,2 kilometra a jeho súčasťou je 13 mostov3 križovatky. Taktiež popritom budú postavené aj protihlukové steny s dĺžkou 7,2 kilometra.

Vodiči sa tak už nemôžu dočkať, pretože k jeho spusteniu by malo dôjsť už v budúcom roku. Novovybudovaná cesta R2 sa napojí na už dokončený a sprevádzkovaný úsek diaľnice D1 Budimír – Bidovce.

Zatiaľ sa vodiči nemusia obávať nejakých masívnych dopravných obmedzení, ktoré by mohli narušiť plynulosť premávky. Avšak, aktuálne sa presmerovala tranzitná doprava na novopostavenú križovatkovú vetvu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Na východe by mal pribudnúť ďalší obchvat

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TOPSPEEDTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.