TOP 5 destinácií na poznávaciu dovolenku: Objavte s nami krásy Európy

  • Ležať pri mori celý čas je nuda.
  • Vyrazte tam, kde môžete objavovať nové veci.
  • Máme pre vás špeciálny zoznam aj s itinerárom.
Novinky Vydajte sa na poznávaciu dovolenku
Vydajte sa na poznávaciu dovolenku. Zdroj: shutterstock.com/True Touch Lifestyle

Snívate o dovolenke, ale neradi ležíte len tak nečinne pri mori? Máme pre vás nápad. Európa je plná histórie, kultúry a nádherných mest, ktoré sú ako stvorené na poznávaciu dovolenku.

Pre tento článok sme vybrali 5 destinácií, ktoré ponúkajú mix toho najlepšieho, čo môžete na svojich cestách zažiť. Pozrime sa spolu na to, čo všetko môžete na týchto miestach vidieť a robiť, kedy je najlepší čas na návštevu a aké sú tam približne ceny.

Ideálne miesto na poznávaciu dovolenku

Ako prvý sme vybrali ikonický Istanbul. Niekdajší Konštantínopol nie lenže stojí na rozhraní Európy a Ázie, ale je aj domovom mnohých historických a kultúrnych pokladov.

Po návšteve Hagia Sophie a Topkapi paláca, ktoré patria k povinným zastávkam, sa oplatí preskúmať aj Bazilikovú cisternu, podzemnú nádrž z rímskych čias, ktorá dnes s osvetlenými stĺpmi a tichou hladinou vody pôsobí takmer magicky. Nezabudnite ani na návštevu modrej mešity, ktorá vyniká svojou architektúrou a interiérovou výzdobou.

Super jedlo za dobrú cenu

Stravovanie v Istanbule je zážitkom samo o sebe. Mesto ponúka niečo pre každého gurmána, od tradičných tureckých jedál ako kebab, baklava, a meze po novodobé chuťové experimenty.

Čajovne a kaviarne, roztrúsené po celom meste, sú ideálnymi miestami na oddych po dni strávenom objavovaním zákutí starovekého mesta.

Lacné jedlo v reštaurácii môže stáť okolo 4 až 9 EUR, zatiaľ čo jedlo v strednej reštaurácii sa pohybuje od 10 do 19 EUR na osobu. Denné náklady na stravu sú približne od 19 do 28 EUR na osobu.

Najlepšie obdobie na návštevu Istanbulu je jar a jeseň, keď je počasie príjemné a davy turistov sú menšie.

Mesto ako z Harryho Pottera

Späť
Strana 1/5Ďalej
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.