[Správy] Holandská banka ING vidí obrovský potenciál rastu kryptomien

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Holandská banka ING vidí obrovský potenciál rastu kryptomien – Chief Strategy Officer (CSO) spoločností Bitfinex a Tether Ltd rezignoval – Tether investuje 250 miliónov USD do kryptotrhu – Mainstream sa mýli, Bitcoin nie je Ponziho schéma -Kryptodane v Japonsku budú paušálne so sadzbou 20,315 % – Bitcoin Cash (BCH) bude podrobený stres testu – Osem veľkých európskych finančných subjektov vytvorilo blockhain systém – Na Ukrajine sa môžu kryptomeny ťažiť bez licencie -Bahamská centrálna banka zavedie pilotnú kryptomenu

Získajte exkluzívne členstvo na Trading 11 iba za 10€ mesačne.

Správa dňa – finančný gigant mení názor na kryptomeny

Podľa nového medzinárodného prieskumu ING holandský nadnárodný finančný gigant očakáva, že záujem o kryptomeny sa zdvojnásobí. Do tohto prieskumu bolo zahrnutých takmer 15 000 ľudí v 13 európskych krajinách, a tiež v USA a Austrálii.

ING uvádza, že na základe výsledkov štúdie by mal záujem o kryptomeny rásť, potenciálne by sa mal dokonca zdvojnásobiť. Vzhľadom na to, že tretina ľudí v Európe (34 %) doteraz o kryptomenách nepočula, rastový potenciál by mohol byť ešte vyšší. Viac sa dočítate TU: http://bitcoinist.com/ (v EN)

Tether – Rezignoval CSO

Chief Strategy Officer (CSO) spoločnosti Bitfinex Phil Potter v piatok oznámil, že sa rozhodol odstúpiť zo svojich funkcií v spoločnostiach Bitfinex a Tether Ltd. Potterovo pochybné načasovanie odchodu prilieva ešte viac oleja do ohňa podozrení a slúži ako ďalšie potvrdenie, že operácie v spoločnostiach Tether a Bitfinex nemusia byť také, ako sa zdajú. Viac sa dočítate TU: http://bitcoinist.com/ (v EN)

O podozreniach voči Tetheru si môžete prečítať tu: Tether čelí obvineniu z manipulácie s kryptomenami – dôvod minuloročného rastu trhu?

Tether investuje 250 miliónov USD

Podľa tlačovej správy Tether investuje 250 miliónov USD do kryptotrhu, čo predstavuje významný prílev kapitálu. Vydanie nových USDT je historicky spájané s pozitívnym vplyvom na trh. Charlie Lee zdôrazňuje skutočnosť, že nový kapitál, ktorý vstupuje na trh, by mohol signalizovať potenciálny nárast cien:

Viac sa dočítate TU: https://cryptoslate.com/ (v EN)

Bitcoin nie je Ponziho schéma

Zistenia, ktoré 25. júna zverejnil Bamboo Club, sú odvodené od tzv. “Bitcoin days destroyed” (BDD) ako premennej, ktorou sa posudzuje nálada investorov. BDD vyjadruje výpočet každej transakcie Bitcoinu založený na počte mincí, ktoré obsahuje, vynásobený počtom dní, počas ktorých tieto mince zostanú v držbe. Trend BDD od vytvorenia Bitcoinu v roku 2009 až po súčasnosť ukazuje, že väčšina investorov Bitcoin skôr ukladá, než kupuje alebo predáva. Tento trend je v rozpore s názormi hlavných médií, ktoré tvrdia, že Bitcoin je „bublina”. Viac sa dočítate TU: https://bitcoinist.com/ (v EN)

Japonsko znižuje dane

Obchodníci s kryptomenami v Japonsku môžu v súčasnosti zaplatiť na daniach až 55 % zo svojich ziskov. Podpredseda vlády Taro Aso však chce zmeniť spôsob zdanenia ziskov z kryptotransakcií. Progresívna sadzba sa zmení na paušálnu, ktorú v súčasnosti využívajú obchodníci s akciami, pričom jej výška je 20,315 %. Viac sa dočítate TU: https://news.bitcoin.com/ (v EN)

Bitcoin Cash (BCH) sa podrobí záťažovému testu

Bitcoin Cash (BCH) stojí pred skúškou, ktorá ukáže, či jeho blockchain bude fungovať a nepodľahne bombardovaniu miliónmi transakcií. Najnovšou snahou nadšencov je demonštrovať odolnosť BCH. Stránka BCH Stress Test Day hovorí:

“Naším cieľom je vytvoriť milióny transakcií s minimálnym poplatkom v priebehu 24 hodín. Takýto objem transakcií preukáže obchodníkom a podnikom na celom svete, ako aj nám, že hlavná sieť BCH je schopná takýto objem transakcií zvládnuť.”

Test bude spustený 1.9.2018 o 12:00 UTC a potrvá 24 hodín. Viac sa dočítate TU: https://news.bitcoin.com/ (v EN)

Banky adaptujú blockchain

Španielsky regulátor cenných papierov, Národná komisia pre trh s cennými papiermi (CNMV) spolu s hlavným operátorom burzy BME a bankami Santander, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank a Société Générale úspešne ukončili Proof-of-Concept systém pod názvom Fast Track Listing. Systém bol vytvorený na registráciu warrantov (warrant je derivát, ktorý dáva právo predať cenný papier za určitú cenu pred uplynutím doby platnosti) do menej ako 48 hodín. Dnes tento proces zvyčajne trvá dlhšie ako týždeň. Viac sa dočítate TU: https://cointelegraph.com/ (v EN)

Mining na Ukrajine je bez licencie

Podľa ukrajinského licenčného regulátora (State Service of Special Communication and Information) môžu byť na Ukrajine kryptomeny ťažené bez licencie. Agentúra ani v blízkej budúcnosti neplánuje zaviesť v tomto sektore túto povinnosť. Viac sa dočítate TU: https://news.bitcoin.com/ (v EN)

Bahamy budú mať svoju kryptomenu

Podpredseda bahamskej vlády K. Peter Turnquest oznámil počas Bahamas Blockchain and Crypto Currencies Conference, že centrálna banka (Central Bank of Bahamas) zavedie pilotnú digitálnu menu, ktorá by pomohla pri bankovníctve bez banky. Pre Bahamy je to potreba, nie móda. Kryptomena by znížila potrebu cestovať na dlhé vzdialenosti kvôli prístupu k bankovým službám. Bahamský podpredseda vlády tiež zdôraznil, že digitálna mena by zlepšila jednoduchosť podnikania v krajine. Viac sa dočítate TU: https://www.ccn.com/ (v EN)

Pozrite si naše najnovšie video. Budeme radi, ak sa prihlásite na odber videí na našom YouTube kanáli.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri. 

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.