300 miliónová investícia do kryptofondu – Záujem veľkých investorov stúpa

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Pozornosť inštitucionálnych investorov je aj napriek súčasnému poklesu stále viac zameraná na kryptomenový trh. Spoločnosť Andreessen Horowitz(a16z) dňa 25. júna 2018 oznámila investíciu 300 miliónov dolárov do nového krypto-venture fondu. Fond je určený na podnikanie súvisiace s kryptomenami. Firma Andreessen Horowitz (a16z), ktorá sa zaoberá rizikovým kapitálom v Silicon Valley, bola jedným z prvých, ktorá investovala do veľkých spoločností, ktoré sú dnes lídrami v technologickom sektore, vrátane spoločností Facebook, Airbnb, Github a Coinbase.

Získajte exkluzívne členstvo na Trading11 iba za 10€ mesačne.

Stratégia fondu

V oznámení sa uvádza, že a16z investuje do kryptomenových fondov už viac ako päť rokov a zatiaľ nepredával žiadnu z týchto skorších investícií – vyjadruje to dlhodobé plány na HODL. Opisujúc svoju investičnú stratégiu Chris Dixon, investor v spoločnosti Andreessen Horowitz, hovorí:

„Máme fond do každého počasia. Plánujeme postupne dôsledne investovať, bez ohľadu na trhové podmienky. Ak dôjde k ďalšej ,krypto zime’, budeme naďalej investovať agresívne.”

Prostredníctvom kryptofondu a16z plánuje investičná špička zo Silicon Valley ponúknuť svoje rozsiahle podporné služby pre projekty vo všetkých fázach vývoja a poskytnúť prístup k rôznym prevádzkovým tímom s odborným vedením a právnym poradenstvom.

Môže vás zaujímať: Tron Foundation spáli mince v hodnote 50 miliónov USD

Krypto je globálny fenomén

Spoločnosť Andreessen Horowitz hľadá príležitosti nad rámec krátkodobej návratnosti z ICO. Investuje len do projektov, ktoré majú dlhodobý a použiteľný potenciál:

„Krypto je globálny fenomén, s veľkými projektmi po celom svete a preto budeme investovať. Zameriavame sa na prípady, ktoré nie sú špekulatívne. Chceme, aby služby využívajúce krypto protokoly používali stovky miliónov, prípadne miliardy ľudí. Kryptomeny sú prirodzenou triedou aktív digitálnych sietí, ale v základe ich hodnotu určujú možnosti ich praktického použitia.”

Andreessen Horowitz je jednou z prvých a jednou z mála veľkých investičných spoločností, ktoré sa pripojili k sektoru kryptomien, a stala sa lídrom inštitucionálneho záujmu o budúci potenciál digitálnych aktív.

Tip redakcie: Bitcoin môže ľahko spadnúť na 2500$, nie je to však dôvod na paniku

Na záver

Dixon vyjadruje svoje vzrušenie z budúcnosti kryptomien a poznamenáva:

„Zistili sme, že nás neustále prekvapujú a ohurujú mnohé kreatívne myšlienky, s ktorými sa stretávame. Pre tých z nás, ktorí už dlhšiu dobu pracujeme so softvérom, to vyzerá ako prvé dni internetu, webu 2.0 alebo smartfónov.”

Pozrite si naše najnovšie video. Budeme radi, ak sa prihlásite na odber videí na našom YouTube kanáli.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri. 

Zdroj:
https://cryptoslate.com/

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.