Bitcoin skôr či neskôr začne profitovať z udalostí roku 2022 – Michael Saylor

Novinky Bitcoin bude nakoniec profitovať
Bitcoin bude nakoniec profitovať. Zdroj: shutterstock.com/Miha Creative/Wit Olszewski
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Michael Saylor je jeden z najznámejších bitcoinových maximalistov, ktorý komunitu pravidelne zásobuje názormi na súčasné dianie. Rok 2022 nechal mnoho ľudí a investorov na pochybách, no zakladateľ spoločnosti MicroStrategy k ním nepatrí. Saylor si myslí, že krach veľkých kryptomenových spoločností je niečo, z čoho bude bitcoin nakoniec profitovať. Jeho slová citoval denník Daily Hodl.

Bitcoin a rok 2022

Škandály z minulého roka spájajúce sa so svetom kryptomien, zásadnou mierou ovplyvnili dôveru investorov. Tento faktor ale nie je tak zásadný, ako reakcia regulačných orgánov, ktoré si v najbližšej dobe plánujú na kryptomeny posvietiť. Dôvodom je riziko, o ktorom treba, podľa úradov, investorov dôkladnejšie informovať.

Viac si môžete prečítať v našom nedávnom článku: Biely dom plánuje tvrdý útok na kryptomeny. Čo prezradil člen administratívy?

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.
Sponzorovaný obsah

Zakladateľ spoločnosti MicroStrategy, Michael Saylor, to vníma úplne odlišne. Podľa jeho slov skôr či neskôr škandály z minulého roka pomôžu bitcoinu aj ďalším kryptomenám. Drží sa totiž zásady, že prežijú len tí najsilnejší a tí čo skrachovali, boli jednoducho odsúdení na zánik.

Ak sa pozriete na mikroekonomickú situáciu za posledných 12 mesiacov, väčšina kryptomenových spoločností sa v tomto období rozplynula. Samozrejme, poznáme príbehy bankrotov spoločností BlockFi, Celsius, FTX, či Genesis. A vieme aj o krachoch všetkých tokenov ako LUNA či FTT. Podľa nášho názoru to všetko boli veľmi slabé projekty s krehkou štruktúrou. Bolo len otázkou času, kedy skrachujú. Bitcoin bude z celej tejto situácie výrazne profitovať,” uviedol Saylor.

Pred pár dňami sme vás informovali aj o výsledkoch spoločnosti MicroStrategy, ktorú Saylor založil. Donedávna bol aj na jej čele, ale do úzadia sa stiahol po prevalení škandálu za daňové podvody. O tejto udalosti sme písali aj v našom článku: Bitcoinový maximalista Michael Saylor je obvinený za daňové podvody!

Spoločnosť MicroStrategy sa plánuje aj v roku 2023 držať svojej bitcoinovej stratégie a to aj napriek stratám z minulého roka.

Finančný riaditeľ MicroStrategy Andrew Kang:

Môžeme zvážiť realizáciu ďalších transakcií, ktoré môžu využiť volatilitu cien bitcoinu alebo iné trhové dislokácie, ktoré sú v súlade s našou dlhodobou stratégiou v oblasti tejto kryptomeny,” uviedol Kang.

Spoločnosť k 31. decembru celkovo drží až 132 500 BTC.

Čítaj ďalej: Toto je najväčší problém, ktorý majú kryptomeny – Takmer vôbec sa o ňom nehovorí