Youtuber tvrdí, že Terra mu spôsobila stratu takmer 3 mil. $

Novinky KSI stratil milióny na lune
KSI stratil milióny na lune. Zdroj: Shutterstock.com/Tom Rose
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Britský YouTuber a rapper JJ Olatunji, všeobecnejšie známy ako KSI, sa vo štvrtok ráno podelil o informáciu, že investoval 2,8 milióna dolárov do kryptomeny Terra (LUNA).

LUNA je kryptomena vytvorená čiastočne s cieľom pomôcť udržať stabilnú hodnotu 1 dolára algoritmického stablecoinu TerraUSD (UST) spoločnosti Terraform Labs. UST však 9. mája stratilo stabilitu a odvtedy sa prepadlo. Pre prepojenie medzi UST a LUNA, kryptomena LUNA prudko klesla a má podstate nulovú hodnotu.

V stredu večer rapper, ktorý má takmer 40 miliónov odberateľov na kanáloch YouTube, zdieľal zo svojho účtu na Twitteri postrehy, ktoré sa naučil pri investovaní do tokenu LUNA.

Vložil som 2,8 milióna dolárov do kryptomeny LUNA a teraz má hodnotu menej ako 50 000. Ale to je v poriadku. Mám svoju rodinu, priateľov a pracovnú morálku haha,” napísal KSI.

Zhruba o 12 hodín neskôr rapper zdieľal aktualizáciu svojich strát LUNA.

Aj keď LUNA môže stále vyzerať príťažlivo pre tých, ktorí si myslia, že by sa kryptomena mohla vrátiť späť, je dôležité poznamenať, že token LUNA má neobmedzenú zásobu a v súčasnosti trpí silnou hyperinfláciou.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Mohlo by ťa zaujímať: Ako útočník mohol zarobiť vyše 800 mil. $ útokom na UST

KSI nestratil milióny prvýkrát

Nie je to prvýkrát, čo rapper stratil šesťciferné číslo pri obchodovaní s kryptomenami. V januári prezradil, že v roku 2021 stratil 5,1 milióna dolárov v obchodovaní s kryptomenami. Vtedy sa podelil informácie o nebezpečenstvách obchodovania s pákovým efektom.

Zatiaľ čo internetová hviezda stratila za posledný rok najmenej 7,9 milióna dolárov pre nepodarené obchody s kryptomenami, zdá sa, že to berie s nadhľadom.

Fanúšikovia na Twitteri označili straty hviezdy za „šokujúce a strašné”.

Prečítaj si tiež: Najväčšie kryptoburzy pozastavili výbery tokenov LUNA a UST! – Prečo?

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.