Predikcia: Cena Bitcoinu sa vyšplhá na 60 000 dolárov

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ako sa budú vyvíjať ceny kryptomien zaujíma vari každého. Koniec koncov, tejto téme sa venuje aj náš portál Trading11. Pozrime sa teda spätne na jednu predikciu zo začiatku tohto roka. Expert na kryptomeny a ICO Phillip Nunn v januári predpovedal, že cena Bitcoinu dosiahne minimá vo výške 6 000 dolárov a maximum 60 000 dolárov. Nunn nedávno po tom, čo cena Bitcoinu minulý týždeň klesla takmer o 18% zopakoval, že verí svojej predpovedi.

Získajte profesionálne analýzy a exkluzívny pohľad na kryptomeny na trading11.com

Polovica predpovede sa splnila

Phillip Nunn, generálny riaditeľ spoločnosti The Blackmore Group a Wealth Chain Group, v januári tohto roka vyvolal záujem krypto a investujúcich komunít. Predpovedal, že cena Bitcoinu v roku 2018 dosiahne spodnú hranicu 6 000 USD a ATH 60 000 USD. V tom čase cena Bitcoinu stratila veľké percento svojho prírastku z rekordnej výšky v polovici decembra 2017. Z takmer 20 000 dolárov spadla na niečo viac ako 10 000 dolárov.

Prvá polovica Nunnovej predpovede sa stala skutočnosťou v prvom februárovom týždni, kedy cena Bitcoinu nakrátko padla pod 6000 dolárov. Teraz sú mnohí ľudia skeptickí. Neveria, že Bitcoin sa v roku 2018 vráti na svoju ATH 20 000 dolárov, a už vôbec nie na 60 000 USD.

Môže vás tiež zaujímať: Aká bude cena Bitcoinu na konci roka 2018 – Analytické firmy aktualizovali svoje predpovede

Nunn svojej predpovedi absolútne verí

Nunn, rovnako ako väčšina ostatných investorov a analytikov v oblasti kryptomien, súhlasí s tým, že hlavný faktor týchto vysokých percent predikcií v oboch smeroch môže byť viazaný na vysokú volatilitu trhu. Nunn vysvetlil: 

„Predikcia bola založená predovšetkým na volatilite trhu, ktorú v súčasnosti zažívame. Myslím, že je to naozaj zjavné. Stojím absolútne za svojou predpoveďou. Všetky peniaze, ktoré v súčasnosti v krypto existujú, sú od verejnosti. Takže je to všetko o náladách na trhu. Príval zlých správ, ako sú napríklad regulácie, môže zvrátiť trh. Priemysel je taký malý, že manipulácia s trhom tu existuje.”

Niečo na tému manipulácie: Tether čelí obvineniu z manipulácie s kryptomenami – dôvod minuloročného rastu trhu?

Vzhľadom na to, ako sa kryptomenový trh rozvíja, sa očakáva, že prílev inštitucionálnych investícií a novej infraštruktúry pomaly zmierni manipuláciu s trhom a (potenciálne) zvýši ceny.

Na záver

Ostáva len dodať, že sme videli viacero predpovedí od osobností kryptosveta a tiež z finančného sektora. Rozmedzie je naozaj široké, od úplného krachu až po 250 000 USD a viac. Takže si počkáme a o pol roka uvidíme, kto mal pravdu.

Naše najnovšie video. Budeme radi, ak sa prihlásite na odber videí na našom YouTube kanáli.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri. 

Zdroj:
http://bitcoinist.com/

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.