5 TOP spôsobov, ako pasívne zarábať na kryptomenách

Analýzy 5 TOP spôsobov, ako pasívne zarábať na kryptomenách
5 TOP spôsobov, ako pasívne zarábať na kryptomenách. Zdroj: https://www.shutterstock.com/Lightboxx
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Sektor kryptomien ponúka množstvo spôsobov, ako jednoducho zarobiť  na kryptomenách. Niekde sa výška ziskov pohybuje vo výške niekoľko dolárov mesačne, inde môžu investori pasívne zarobiť aj niekoľko desiatok až stoviek dolárov. V dnešnom článku sa pozrieme na 5 TOP spôsobov, ako pasívne zarobiť na kryptomenách.

1. Staking

Prvým a najznámejším spôsobom je stakovanie kryptomien. Každý mesiac vznikajú nové burzy, ktoré ponúkajú službu staking ako príležitosť pre investorov získať pasívny príjem. Najväčšia burza Binance napríklad ponúka veľmi široký výber kryptomien, z ktorých niektoré majú ročné zhodnotenie v radoch desiatok percent. Používateľ musí najprv vlastniť danú kryptomenu, zvoliť si čas, na ktorý svoje mince uzamkne, a potom už len čaká, ako mu naskakuje zisk. Obdobie medvedieho trhu je skvelou príležitosťou na staking, keďže kryptomeny zvyknú klesať alebo sa držať v menších cenových hladinách. Neskôr, keď opätovne trhy rastú, odmeny zo stakingu rastú s nimi a investori tak zarobili ešte viac.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

2. Earning

Ide o službu, ktorú poskytuje burza Crypto.com. Používatelia ju nájdu dostupnú v aplikácii, kde si môžu vybrať z veľkého množstva kryptomien. Po zvolení kryptomeny si môžete vybrať, na akú dobu uzamknete svoju kryptomenu, a to na buď: flexibilné obdobie (s nízkym ziskom), obdobie jedného mesiaca alebo troch. Používatelia burzy môžu zarobiť len za držanie svojich kryptomien na burze v rozpätí 1 – 8 % zisk. Ide o podobnú službu ako poskytovanie likvidity na burzách Binance či Kucoin.

3. Kryptomenové banky

Ďalším spôsobom ako zúročiť svoje kryptomeny, je držať ich na účte tzv. krypto-bánk. Tie investora odmeňujú buď na dennej, alebo týždennej báze stanoveným úrokom. Známe spoločnosti ako Celsius či NEXO poskytujú širokú paletu kryptomien, ktoré stačí držať na vytvorenom účte a automaticky zarábate. Výška ziskov sa mení podľa úrokov. Pozitívom je, že tieto spoločnosti núkajú možnosť úročiť aj stablecoiny. Napríklad za držanie stablecoinu USDT na účte spoločnosti Celsius máte ročné zhodnotenie do výšky 6,86 %. Nepokryje vám to síce ani výšku inflácie na Slovensku, ale ak necháte takto peniaze v banke, ste automaticky stratoví. Tu je však potrebné si uvedomiť, že ide o centralizované firmy, ktoré v prípade uloženia kryptomien na ich účty, majú nad nimi plnú kontrolu a vy ich nemôžete kedykoľvek vybrať bez súhlasu spoločnosti.

4. Cashback

Cashback funguje na princípe vrátenia istého percenta zo sumy, ktorú ste minuli pri platení. Medzi najznámejšie VISA karty s možnosťou cashbacku patria burza Binance, burza crypto.com a Wirex. Všetky tri ponúkajú VISA karty, na ktoré si môžete poslať eurá alebo kryptomeny a automaticky pri platení dostávate cashback. Výška cashbacku závisí od konkrétnych podmienok danej spoločnosti. Burza Binance ponúka na svojej karte cashback 2 % v prípade, ak vlastníte 1 BNB token. Burza crypto.com zas požaduje staknutie istého počtu tokenov CRO na obmedzenú dobu.

Prečítaj tiež: Využívate kartu VISA od Crypto.com? Burza totiž výrazne znižuje odmeny!

5. Move2Earn a Watch2Earn

Posledné dva spôsoby, ako zarobiť na kryptomenách, sú dve novinky zo sveta kryptomien. Prvá predstavuje princíp Move2Earn, na ktorý sme vás upozornili v tomto článku. Používatelia sú odmeňovaní tokenmi za vykonávanie určitého pohybu. Tieto tokeny následne môžu predať na burze alebo priamo swapnúť v aplikácii. Príkladom je známa aplikácia StepN a tokeny GST a GMT, ktoré slúžia ako odmena za beh. Tento spôsob som síce označil ako pasívny, no popravde, vyžaduje si istú aktivitu v podobe behu niekoľkokrát denne.

Druhý spôsob je zarábanie kryptomien na pozeraní videí. S myšlienkou prišla spoločnosť  XCAD Network. Ide o globálnu platformu, ktorá umožňuje divákom získavať odmeny a riadiť rozhodnutia tvorcov prostredníctvom pluginu, ktorý funguje priamo na YouTube. V podstate zarábate pozeraním videí na YouTube, pričom za pozeranie ste odmeňovaní tokenom XCAD. Token sa obchoduje na burzách KuCoin, Huobi Global, Uniswap či Gate.io. Služba sa spustí v treťom kvartáli roku 2022, zatiaľ je v štádiu vývoja.

Čítaj ďalej: Zarábaj pohybom! Move2Earn láka čoraz viac investorov