Top 5 solventných kryptomenových búrz s nízkymi poplatkami [Rebríček 2022]

Novinky Binance a iné burzy s nízkymi poplatkami
Binance a iné burzy s nízkymi poplatkami. Zdroj: Shutterstock.com/Lightspring
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Existuje viac ako 300 kryptomenových búrz, ktoré sa špecializujú iba na kryptomeny. Podľa údajov CoinMarketCap je dnes možné obchodovať s viac ako 5 000 kryptomenami. Preto je ťažké nájsť tie najlacnejšie z nich. Rebríček zahŕňa Binance, ale aj menej známe burzy.

Najlepšie kryptoburzy, s ktorými sa dá pracovať, sú tie so širokou škálou kryptomien na obchodovanie, nízkymi poplatkami za kreditné a debetné karty (3 % alebo menej) a rýchlym vykonávaním príkazov. V tomto článku si predstavíme aktuálne najlacnejšie kryptomenové burzy, ktoré však musia spĺňať aj podmienku solventnosti.

Binance

  • Podpora viac ako 100 kryptomien na obchodovanie.
  • Binance je dostupná vo viac ako 180 krajinách po celom svete, hoci je zakázaná v Spojených štátoch.
  • Používatelia môžu platiť za kryptomeny a predávať ich pomocou rôznych platobných metód vrátane bankových, kryptomenových a kreditných kariet.
  • Najväčšie objemy obchodovania a najznámejšia burza na svete.

Poplatok za obchodovanie: Poplatky sa líšia od jednej kategórie VIP k druhej. Poplatok za tvorcu sa pohybuje od 0,0750 % do 0,0525 % pri 30-dňových objemoch obchodovania medzi menej ako 50 BTC a nad alebo rovných 1 500 BTC. Poplatok za príjemcu sa pohybuje od 0,075 % do 0,0525 % pri 30-dňových objemoch obchodovania medzi menej ako 50 BTC a nad alebo rovných 1 500 BTC. Poplatky za výber si môžete skontrolovať na webovej stránke. Do konca júna 2022 burza Binance pre vybrané obchodné páry dokonca ponúka 0 % poplatok na obchodovanie.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Pionex

  • Pionex poskytuje 18 bezplatných obchodných robotov pre drobných investorov.
  • Poplatok za obchodovanie je najnižší v porovnaní s väčšinou veľkých búrz.
  • Grid Trading Bot umožňuje používateľom nakupovať za nízku cenu a predávať za vysokú cenu v určitom cenovom rozpätí.
  • Leveraged Grid Bot poskytuje až 5x pákový efekt.
  • Roboty Spot-Futures Arbitrage pomáhajú retailovým investorom vytvárať pasívny príjem s nízkym rizikom. Odhadovaná návratnosť tejto stratégie je 15 – 50 %.
  • Dollar-Cost Averaging (DCA) Bot nastavuje opakované nákupy v pravidelných intervaloch, aby sa kompenzovali účinky volatility.

Poplatok za obchodovanie: transakčné poplatky sú 0,05 % pre tvorcu a 0,05 % pre príjemcu. Poplatky za výber si môžete skontrolovať na webovej stránke.

CoinSmart

  • Skúseným investorom CoinSmart ponúka funkciu Advanced Trade.
  • Poskytuje funkciu knihy objednávok na zadávanie prispôsobených objednávok.
  • Funkcia SmartTrade umožňuje obchodovať z jednej mince na druhú bez obmedzenia prvého obchodovania s BTC alebo ETH.
  • Má funkcie, ktoré umožňujú sledovať všetky vaše obchody alebo obchodné aktivity.

Poplatok za obchodovanie: Poplatok 0 % za bankový prevod. Poplatok až 6 % na kreditné alebo debetné karty. 1-percentná poplatok za elektronický prevod prostriedkov. Poplatky za výber si môžete skontrolovať na webovej stránke.

Mohlo by ťa zaujímať – Binance bude rozdávať tokeny Shiba Inu, a to úplne zadarmo!

Bybit

  • Jeho výkonné API pomáha pri vykonávaní vysokofrekvenčného obchodovania spolu s bleskovo rýchlymi aktualizáciami trhu.
  • Bybit je platforma s funkciami najmodernejšieho cenového systému, 100 000 TPS matching engine, HD cold wallet a smart obchodného systému.

Poplatok za obchodovanie: V prípade spotového obchodovania je sadzba poplatku tvorcu 0 % a sadzba poplatku príjemcu 0,1 % pre všetky spotové obchodné páry. Poplatky za výber si môžete skontrolovať na webovej stránke.

PrimeXBT

  • PrimeXBT získal rôzne medzinárodné ocenenia za poskytovanie vynikajúcich online obchodných služieb na celom svete.
  • Prostredníctvom PrimeXBT je prístupná široká škála trhov.
  • Má nízke poplatky a poskytuje rýchlejšie vykonávanie objednávok a pokročilé funkcie platformy.

Poplatok za obchodovanie: Môžete si otvoriť bezplatný účet. PrimeXBT ponúka atraktívne obchodné podmienky, ako aj konkurenčné poplatky. Môžete skontrolovať obchodné podmienky a otvoriť si účet pre Margin, Convesting a Turbo. Obchodný poplatok je 0,05 % pre kryptomeny, 0,01 % pre indexy a komodity, 0,001 % pre Forex. Poplatky za výber si môžete skontrolovať na webovej stránke.

Prečítaj si tiež – TOP 10 kryptomien, ktoré sa oplatí kúpiť v marci pred raketovým rastom

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.