Cardano získalo za 30 dní až 50 miliónov dolárov na projekty DeFi

Novinky Cardano naberá na sile
Cardano naberá na sile. Zdroj: Shutterstock, JLStock
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ekosystém Cardano sa napriek negatívnemu stavu trhu teší veľkej popularite. Za posledný mesiac sa projektu podarilo získať až 50 miliónov USD na nové projekty sektoru DeFi. Celková uzamknutá hodnota v sieti prekročila hranicu 117 miliónov USD.

Cardano naberá na sile

Sieť Cardano dosiahla pomerne výrazný nárast trhovej kapitalizácie po tom, čo spustila platformu SundaeSwap. S týmto projektom sa výrazne zvýšil aj počet decentralizovaných produktov v sieti.

Celková hodnota, ktorá je uzamknutá v sieti, zaznamenala v posledných dňoch výrazný nárast zo 70 miliónov USD až na 117 miliónov USD. V období od 12. do 17. februára sa táto hodnota dokonca vyšplhala až na historické maximum na úrovni 127 miliónov USD.

Prečítaj si tiež: Toto sú kryptomeny, ktoré aj napriek poklesom na celom trhu rastú!

Väčšina týchto prostriedkov je sústredená na spomínanej decentralizovanej platforme SundaeSwap, kde je v súčasnosti uzamknutých približne 115 miliónov USD. V porovnaní s konkurenciou ako Ethereum či Polkadot je Cardano menej rozmanité. Takmer 100 % prostriedkov je totiž sústredených na platforme priamo podporovanej vývojármi siete.

Údaje portálu DeFiLlama pre TVL projektu Cardano

Údaje portálu DeFiLlama pre TVL projektu Cardano. Zdroj: DeFiLlama

V čase písania tohto článku sa natívny token ADA obchodoval na úrovni 0,867 USD. ADA sa teda stále drží v blízkosti dôležitého supportu na úrovni 1 USD. Z dlhodobého hľadiska je však v klesajúcom trende.