Američan predával Bitcoiny – teraz je vo väzení

Novinky Američan predával Bitcoiny - teraz je vo väzení.
Američan predával Bitcoiny - teraz je vo väzení. Zdroj: shutterstock.com/IgorFaun
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

V decembri sme vás informovali, že v USA pripravujú zákon, ktorý by umožnil trestať ilegálny predaj alebo zatajovanie vlastníctva kryptomien. Viac informácií o tejto téme nájdete v tomto článku. Prešli iba niečo viac ako tri mesiace a už tu máme prvého odsúdeného za ilegálne obchodovanie s kryptomenou Bitcoin.

Jeden rok väzenia nepodmienečne

24-ročný mladík zo štátu Pensylvánia bol v stredu odsúdený za ilegálny nákup a predaj veľkého množstva Bitcoinov. Ilegálny z toho dôvodu, že tieto transakcie “zabudol” hlásiť americkej vláde. Za necelé dva roky zobchodoval Bitcoiny v hodnote 1.5 milióna dolárov. Z týchto obchodov si účtoval 2,6% maržu, čo mu vynieslo 40 000 dolárov. Súd bol nemilosrdný a mladému mužovi vymeral trest jeden rok a jeden deň nepodmienečne vo federálnom väzení. Okrem trestu odňatia slobody musí Eldon Stone Ross vrátiť všetky nelegálne získane prostriedky, čiže sumu 40 000 dolárov. Bol odsúdený za nelicencované prevody a nehlásenie prevodov peňazí z fiat do Bitcoinu.

Nenahlásenie transakcie je v USA trestné

Rossa usvedčili v novembri 2017 z pokusu predať Bitcony v hodnote 50 000 dolárov federálnym agentom v utajení. Podľa súdnych záznamov stačilo k jeho usvedčeniu to, že si od nich nevyžiadal identifikačné údaje. Podobne ako aj v iných prípadoch úrady tvrdia, že nevykonanie krokov k získaniu KYC (know your customer – poznaj svojho zákazníka) a nepodanie správy Ministerstvu financií umožnilo pranie špinavých peňazí.

Sledujte novinky z kryptosveta a navštívte náš Facebook. Neváhajte sa tiež prihlásiť na odber notifikácií. Inštrukcie získate po kliknutí na zvonček vľavo dole.

Zdroj:
bitcoin.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.