Bitcoin stále disponuje nízkou bezpečnosťou, ktorá bráni inštitucionálnym investorom v nákupe

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bezpečnostná otázka najväčšej kryptomeny Bitcoin stále vyvoláva obavy inštitucionálnych investorov, ktorí považujú tento faktor za významnú prekážku, ktorá im v podstate bráni v investícií. 

Posledný prieskum krypto fondu Nickel Digital Asset Management uverejnil názory 100 významných globálnych inštitúcií, ktoré naznačujú, že investori váhajú práve z dôvodu bezpečnosti. Prieskum obsahuje odpovede od investorov z viacerých kútov sveta ako napr. USA, Francúzsko, Nemecko, Spojené arabské emiráty a UK. Odhadovaná hodnota ich aktív je 275 miliárd USD.

Prečítajte si tiež: Toto je úplný základ obchodovania, bez ktorého nakoniec vždy len prerobíte

Chceli by ste aj vy vytvárať kvalitné analýzy a následne z nich profitovať? Nestrácajte čas a pridajte sa do našej VIP skupiny, kde sa dozviete všetko podstatné. Analýzy grafov altcoinov a Bitcoinu, množstvo trhových updatov a názory profesionálnych obchodníkov nájdeš priamo tu.

Aké boli výsledky?

Prieskum v podstate dokazuje, že veľkí hráči jednoducho nechcú riskovať. Celkovo teda boli zaznamenané odpovede, ktoré ukazujú veľmi nízku dôveru inštitucionálnych investorov v bezpečnosť kryptomien. Až 76% respondentov uviedlo, že je to hlavný faktor, pre ktorý nemôžu investovať do digitálnych mien. Za ďalšie dôležité prekážky sú považované regulačné zákony, nedostatočná transparentnosť a volatilita. V neposlednom rade aj nedostatok renomovaných správcov fondov.

Môže vás zaujímať: Glassnode: napriek poklesu BTC pod 30 000$ veľryby stále akumulujú

Napriek pokroku prevláda strach

Generálny riaditeľ spoločnosti Nickel Digital Anatolij Crachilov skonštatoval, že obavy investorov, ktoré sa týkajú bezpečnosti kryptomien sa prekvapivo objavujú práve v období, keď pokrok dosiahol ďalší významný stupeň. Svet kryptomien rastie raketovým tempom a logicky vznikajú aj nové sofistikovanejšie riešenia ako napríklad distribuované kľúče a trezory, ktoré disponujú vysokou úrovňou bezpečnosti.

„V súčasnosti sme svedkami vstupu spoločností Fidelity, BNY Mellon a State Street na trh, čím sa neustále posilňuje trhová infraštruktúra. Aj toto sú dôvody prečo je dôvera voči kryptomenám stále silnejšia.”

Zaujímate sa o kryptomeny? Prečítajte si toto: Ako obchodovať Bitcoin v horších časoch? Táto stratégia dokáže generovať slušné zisky

Samozrejme je zrejmé, že hackeri vždy boli a budú o krok vpred, ale napriek tomu sa bezpečnosť kryptomien každým rokom vyvíja a zlepšuje.