ANALÝZA – Bitcoin (BTC) vo finále, čo treba strážiť po prerazení?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bohužiaľ sa Bitcoin (BTC) stále nachádza vnútri sledovanej vlajočky/triangla, ale ako sme si včera objasnili, už by to nemalo príliš dlho trvať. Najneskôr do zajtrajšieho večera by sme mali sledovať, ako kurz BTC z patternu prerazí.

V opačnom prípade je veľmi reálne, že útvar úplne zlyhal a to potácanie bude pokračovať. Vzhľadom k tomu, že sme sa ešte nikam neposunuli, dnešná analýza bude taká sumarizácia, čo sledovať, keď k breakoutu príde.

Aktuálna situácia na 1D TF BTC/USD

BTC

Zase máme teda pred sebou denný graf BTC, kedy sa práve kurz nachádza pri spodnej stene sledovanej zástavky. Ak určite dôjde k prerazeniu spodnej steny, musíme počítať s tým, že sa dynamika na trh veľmi rýchlo vráti. Medvede budú na prerazenie automaticky reagovať zosilneným predajným tlakom, ktorý kurz rýchlo dovedie k supportu na 30 000 USD.

Čo však hneď neimplikuje, že podporu prerazia. Nemožno vylúčiť, že support vydrží, ale ak bude negatívne momentum po breakdowne zo zástavky fakt silné, úmerne tomu vzrastú šance na prielom 30 000 USD. Ak spomínaná hladina nevydrží, je to pre Bitcoin problém. Prielom spôsobí kaskádu výpredajov, pretože zopnú všetky stop lossy a začne likvidácia dlhých pozícií, ktorý je napríklad na Bitfinexe stále neúrekom.

Prvé brzdenie prepadu môžeme očakávať až okolo 23 000 USD, kde môžete na profile (Volume Profile) sledovať väčšiu špicatosť. To značí, že je tu prvá likvidnejšia oblasť. Nejde však o nejako silnú hladinu. Preto som písal, že tu asi dôjde len k brzdeniu. Prvá významná úroveň je až okolo 19 000 USD, teda pôvodná all time high hranica. Ak sa sem v nasledujúcich dňoch vydáme, support nepochybne vydrží.

Tá pomyselná pružina bude navyše tak stlačená, že by nastala naozaj agresívna reakcia v podobe odrazu až niekam k 30 000 – 35 000 USD. Takáto príležitosť príde len párkrát do roka. Čo sa týka prierazu smerom nahor, je jasné, že by prebehlo minimálne otestovanie 42 000 USD. A keby rezistencia padla, cenový rast môže naraziť neskôr na odpor až okolo 47 500 USD.

Ovšem nezabúdať, že kým je kurz v rozmedzí 42 000 – 52 500 USD, ide o potenciálnu býčiu pascu. Predovšetkým v blízkosti rezistencie 52 500 USD možno počítať so značnou ponukou. Ak sa však podarí prerazenie uvedeného levelu, dramaticky sa tým situácia zmení k lepšiemu. Dovtedy musíme ale rešpektovať všetky medvedie signály, ktoré trh vygeneroval.

Indikátory

Aktuálne hodnoty RSI sú 38,3 boda, takže pozitívne momentum sa úplne vytratilo. Vlastne to pomaličky vyzerá, že sa objavuje snaha o započatie negatívnej zotrvačnosti, tak uvidíme. Aj na základe MACD nemá pozitívne momentum skoro žiadnu silu.

Na záver

Už v týchto chvíľach je dosť zvláštne, že prerazenie zo zástavky/triangla neprišlo. A ak k nemu nepríde ku koncu nasledujúceho dňa (utorka), niečo sa zvrtlo a je nemalá šanca, že sa nestane vôbec nič. Potom by nastal vôbec ten najhorší variant – pokračovala by stranová konsolidácia v sprievode úplne smiešnej volatility.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom facebooku.

ANALÝZA – Bitcoin (BTC) stále konsoliduje, ale skoré prerazenie je neodvratné

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Ing. Jaroslav Jarolím.