Bitcoin sa odrazil tesne pred ATH a teraz padá

BITmarkets BITmarkets

Tento týždeň je to na trhu s kryptomenami poriadna húsenková dráha. Bitcoin ešte v pondelok stál “iba” 49 000 dolárov a mnohí pochybovali, že sa tam udrží. Nakoniec sa však naplnil bullish scenár a v priebehu troch dní takmer otestoval historické maximum. Chýbalo mi k tomu iba tisíc dolárov! Teda necelé dve percentá.

Škoda. Ale vývoj z posledných dní, ba aj týždňov, nám ukazuje, že toto nebol posledný pokus o vytvorenie nového historického maxima. Aktuálne sme zaznamenali menšiu korekciu a cena sa stiahla úroveň utorka.

Bitcoin sa zotavuje z korekcie

Bitcoin sa zotavuje z korekcie

Prečítajte si profi technickú analýzu Bitcoinu od nášho ekonóma Jaroslava:

ANALÝZA – Menšia korekcia kryptomien po otestovaní ATH – Čo bude nasledovať?

Bitcoin si v tejto korekcii vytvoril sériu silných supportov

Na hladine 55 000 dolárov sa nachádza lokálny support, ktorý by nás v pohode mohol udržať. Ak nie, podstatne silnejšiu podporu Bitcoin nájde na cene 52 000 dolárov. Ak by sme padli pod $48 000, tak môžeme byť mierne znepokojení, ale ani to nebude nejak extra vážne.

Interval 45-48 tisíc dolárov sa totiž v minulých týždňoch osvedčil, ako veľmi silný support. Inštitucionálni investori na ňom dokupovali mince za miliardy dolárov a máme všetky dôvody domnievať sa, že ak tam ešte Bitcoin klesne, dokúpia zas. A zas, a zas, a zas. Pretože ďalšia príležitosť už nemusí prísť.

Pod týmto intervalom sa navyše nachádza úroveň ATH z januára 2021. V intervale 40-42 500 dolárov je teda ďalší silný support, ktorý sme otestovali iba raz v prvom týždni korekcie. A aj to sme ho iba škrtli.

Ako vysoko podľa vás Bitcoin stúpne, než toto FOMO skončí?

Loading ... Loading ...

Ak chcete nakupovať Bitcoin, odporúčame urobiť to anonymne. Ale ak sa rozhodnete nakúpiť cez internet, odporúčame nájsť si bezpečnú a overenú zmenáreň, ktorá vás neokradne na skrytých poplatkoch, resp. vaše peniaze ”nestratí” pri nejakom hacku.

My odporúčame používať burzu Binance, ktorá ponúka najlepšie služby na trhu a široký výber kryptomien. Vytvorte si účet na Binance cez >>>tento odkaz<<< a získate doživotnú zľavu 5% na obchodné poplatky. 

Silný dolár by Bitcoinu mohol zmariť plány na ATH

Bitcoin je teraz extrémne bullish. Zo všetkých signálov, ktoré sledujeme, nám vrásky robí iba jediný. Index DXY, ktorý sleduje silu amerického dolára. Ten v poslednom čase celkom slušne stúpa, i keď v utorok si to zase stočil smerom dole.

US Dollar currency index

US Dollar currency index

Ak by americký dolár naďalej posilňoval, inštitucionálni investori budú mať o dôvod menej investovať do kryptomien a iných “rizikových” aktív. Vo všeobecnosti platí, že ak dolár stúpa, je dobre držať dolár.

Avšak je veľmi pravdepodobné, že posilovanie dolára bolo iba krátkodobé, keďže americká vláda čoskoro do obehu pustí ekonomický stimulus vo výške 1900 miliárd dolárov. Objem všetkých dolárov sa tak zvýši o cca 25% a hodnota dolára adekvátne klesne.

Určite vás bude zaujímať: ODHALENÉ Grayscale Trust je najväčší krypto-podvod histórie! Takto to celé funguje

Už iba máločo môže pokaziť dobrú náladu na trhu s kryptomenami, ale dajte si pozor na long-squeeze!

Takmer všetky indície teraz smerujú hore. Drvivá väčšina traderov očakáva skoré prekonanie ATH a pokračovanie parabolického rastu Bitcoinu. A to je dosť desivé. Keď si sú všetci tak istí rastom, chamtivci zvyknú otvárať long pozície na páku.

Potom sa čast stáva, že Bitcoin po menšej trhovej manipulácii náhle klesne o pár percent, čo spustí likvidácie na futures platformách. Pri likvidácii longu sa predávajú Bitcoiny, čo tlačí cenu ešte nižšie. Vzniká tak kaskádový efekt, ktorý môže cenu behom niekoľkých hodín zraziť aj o desiatky percent. Presne tak sa v poslednom februárovom týždni začala korekcia Bitcoinu. Z trhu behom jediného dňa zmizli pozície za 5,9 miliardy dolárov.

Trhy však teraz nie sú tak prepákované. Takže podobný “long squeeze” nebude zďaleka tak dramatický.

Takže nebuďte chamtiví a nakupujte iba za peniaze, ktoré reálne máte a môžete si dovoliť ich stratiť. V opačnom prípade za to zaplatíte krvou. Podobne, ako inštitucionálni investori, ktorí nafukujú bublinu na trhu s kryptomenami. Staré Bitcoinové elity s nimi poriadne vypečú!

https://kryptomagazin.sk/institucionalni-investori-zaplatia-krvou-za-svoju-chamtivost-btc-elity-s-nimi-poriadne-vyju/

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: