Tieto 2 kryptomeny majú obrovský potenciál v 2021 – Môžu stúpnuť o stovky percent!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Rok 2021 sme odštartovali solídnym rastom takmer všetkých kryptomien. Niektorým sa podarilo urobiť za tento krátky čas stovky percent, iné stúpli len nepatrne. Ako si však správne vybrať kryptomeny, ktoré majú obrovský potenciál na rast? V tomto článku sa pozrieme na faktory, podľa ktorých je treba takéto kryptomeny vyhľadávať. Keďže som sa zameral viac na kvalitu než kvantitu, tak si ukážeme “len” 2 konkrétne príklady, ktoré majú obrovský potenciál.

Trend je nastavený jasne

Ak sa pozrieme na kryptomeny, ktoré v tomto roku zatiaľ zožali najväčší úspech, bude ich spájať spoločný fakt, že sú to buď DeFi projekty, alebo kryptomeny založené na algoritme Proof-of-stake. Spája ich jedna dôležitá vec, ktorou je možnosť pasívneho príjmu – stakingu. Zdá sa, že nováčikovia, ktorí sú v oblasti kryptomien len krátko, hľadajú takéto alternatívny, kedy nakúpia nejakú z týchto kryptomien, a následne ju stakujú, čím si ešte viac bez práce a bez rizika zvyšujú počet coinov. Samozrejme na stakingu nezbohatnete, no je to ľahký a bezpečný spôsob ako pomaly zvyšovať hodnotu svojho portfólia. Proof-of-work kryptomeny takúto možnosť bohužiaľ nemajú, a práve to môže byť jeden z kľúčových faktorov, prečo sa im veľký rast a záujem oblúkom vyhýba.

Dôležité – Používate VPN? V dnešnom svete je to nutnosť a tu sú dôvody

Toto všetky je len môj osobný pohľad a logické vysvetlenie aktuálneho diania na trhu s kryptomenami. Môžete si aj vy sami pozrieť zoznam kryptomien a sledovať ako sa darí DeFi & PoS kryptomenám a ako PoW. Osobne však aktuálne nevlastním okrem BTC žiaden PoW coin.

Poďme sa však pozrieť na 2 kryptomeny, ktoré spĺňajú tieto podmienky a majú potenciál vyrásť vysoko. Obe majú trhovú kapitalizáciu okolo 1 miliardy a pohybujú sa v rebríčku okolo 40-50 priečky. Priestoru na rast je preto stále dostatok.

Algorand (ALGO)

Algorand bol založený laureátom ceny Turing a profesorom MIT Silviom Micalim. Je to pure-proof-of-stake (PPoS). Na rozdiel od konsenzuálnych mechanizmov prvej generácie, technológia spoločnosti Algorand dokončuje bloky behom niekoľkých sekúnd a poskytuje okamžité spracovanie transakcií, pričom zabraňuje forkom. Tímu, ktorý stojí za touto kryptomenou sa podarilo vyzbierať niekoľko stoviek miliónov v súkromnom/verejnom predpredaji. Finančne je tento projekt dobre zabezpečený a má svetlú budúcnosť vďaka svojej prelomovej technológii. 

Pozrite si aj – Zarobili ste alebo prerobili na XRP? Takto vyzerá manipulácia v praxi – dávajte si na ňu pozor!

Jedným z dôvodov, prečo je jeho cena stále pomerne nízka, môže byť absencia globálnejšieho marketingu – všetka pozornosť je zameraná na vývoj. Pokiaľ vás tento projekt zaujal, určite odporúčam nasledujúce video, kde je táto kryptomena dobre vysvetlená.

Zhodnotenie ALGO v roku 2021 je aktuálne približne 90%.

Elrond (EGLD)

Elrond sa snaží ponúknuť extrémne vysoké rýchlosti transakcií pomocou shardingu. Projekt sám seba označuje za technologický ekosystém pre nový internet, ktorý zahŕňa fintech, decentralizované financovanie a internet vecí. Jeho platforma na vykonávanie smart kontraktov je údajne schopná 15 000 transakcií za sekundu a transakčné náklady 0,001 USD. Elrond má svoj vlastný mainnet a takisto aj rôzne ďalšie reálne produkty, ako môžete vidieť nižšie.

Elrond pred pár dňami spustil svoju novú mobilnú peňaženku, ktorá je vďaka svojim funkciám prelomová a pre používateľa je veľmi priateľská. Určite vám odporúčam pozrieť si nasledovné video, kde je pekne vysvetlený celý princíp tejto appky.

Podrobný návod a recenziu tejto peňaženky nájdete tu: Maiar Wallet – Unikátna krypto peňaženka, ktorá vám umožní prevody cez telefónne číslo!

Pokiaľ máte záujem stiahnuť si túto mobilnú peňaženku, môžete tak urobiť cez tento link. V prípade nákupu EGLD nad 200 USD dostanete ďalších 10 USD v EGLD navyše. Pokiaľ teda zvažujete nákup EGLD a jeho následný staking (a teda ďalší pasívny príjem bez rizika), toto je tá správna možnosť, keďže môžete stakovať EGLD – práve v tejto aplikácii/peňaženke. Bonus je možné získať len v prípade registrácie cez vyššie priložený link. Ak vás tento projekt zaujal, určite si pozrite si aj ich ďalšie videá.

Zhodnotenie EGLD v roku 2021 je aktuálne okolo 95%.

Najnovšie sme pre túto kryptomenu založili na Facebooku komunitnú stránku. Ak patríte medzi jej fanúšikov, prípadne máte nejaké otázky alebo hľadáte rôzne informácie, určite sa pridajte.