Južná Kórea reaguje na kryptomenovú petíciu

Novinky Južná Kórea reaguje na kryptomenovú petíciu
Južná Kórea reaguje na kryptomenovú petíciu Zdroj: shutterstock.com/AlexeyStruyskiy
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Verejná petícia, ktorá žiada juhokórejskú vládu, aby upustila od prísnej regulácie kryptomien, vyvolala odozvu Hong Nam-ki, ministerky pre koordináciu vládnej politiky.

V správe z 13. februára 2018 sa uvádza, že petícia, s ktorou sa Juhokórejskí občania obrátili na vládu, dosiahla 280 000 podpisov.

Petícia je platná

V prípade petícií je Juhokórejská vláda povinná odpovedať na tie, ktoré do jedného mesiaca zhromaždia viac ako 200 000 podpisov. Verejná požiadavka na vládu odkloniť sa od zákazu kryptomien spôsobila, že oficiálne stránky prezidentského “Modrého domu” boli dočasne mimo prevádzku. Preťažili ju návštevníci, ktorí sa pokúšali podpísať petíciu.

V reakcii na verejné protesty Hong Nam-ki, ministerka pre koordináciu vládnej politiky, vydala vyhlásenie:

“Základným pravidlom vlády je predchádzať akýmkoľvek nezákonným činom alebo neistotám týkajúcim sa obchodovania s kryptomenami, zatiaľ čo sa s veľkým záujmom stará o blockchain technológiu.”

Petícia vznikla po vyhláseniach juhokórejského ministra spravodlivosti Parana Sang-kia 10. januára, kedy tvrdil, že vláda pripravuje legislatívu zameranú na zákaz obchodovania s kryptomenami na burzách. Obavy boli čiastočne rozptýlené ministrom financií Kimom Dong-Yeonom, ktorý v nasledujúcich týždňoch povedal, že vláda nemá v úmysle zakázať alebo potlačiť kryptomeny.

Stále to nie je úplne jasné

Hong sa zaoberala protichodnými vyhláseniami úradníkov:

“Rôzne názory stále rozdeľujú vládu. Od úplného zákazu obchodovania s kryptomenami, až po zavedenie inštitúcií, ktoré by zapracovali kryptomeny do systému”.

Južná Kórea môže tiež plánovať zdanenie kryptomien, čo znamená, že obchod s kryptomenami by mohol posilniť štátnu pokladnicu. Zákaz by naopak mohol potlačiť vyhliadky na daňové príjmy, ktoré by plynuli z tejto obchodnej činnosti.

Hong povedala, že po dôkladnom preskúmaní vláda oznámi, aké má plány na podporu expanzie, ako aj na reguláciu biznisu založeného na blokockchaine a kryptomenách.

Záver

Na záver možno dodať, že situácia je nejasná, ale ostré hrany sa obrusujú. Vývoj budeme naďalej sledovať.

Nenechajte si ujsť naše spravodajstvo a prihláste sa na odber notifikácií. Inštrukcie získate po kliknutí na zvonček vľavo dole. Taktiež nás môžete sledovať na našej facebookovej stránke 

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.