Banka JP Morgan spustila vlastnú kryptomenu – JPM stablecoin

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

JPM coin – stablecoin krytý dolárom – od americkej banky JP Morgan sa začína používať

Keď americká banka JP Morgan Chase & Co pred rokom ohlásila svoje plány na vytvorenie kryptomeny, veľa ľudí sa smialo. Rok predtým totiž riaditeľ Jamie Dimon označil Bitcoin za podvod a bublinu, ktorá padne späť na nulu. Dnes už je nad slnko jasné, že nemal pravdu, pretože Bitcoin sa blíži k maximu z minulého roka!

Stablecoin od JP Morgan prichádza vo veľkom štýle,nie je však určený pre obyčajných ľudí

JPM coin sa stal realitou a všetko nasvedčuje tomu, že bude mať úspech. Banka dokonca vytvorila blockchainovú divíziu Onyx, ktorá sa stará o jeho vývoj. Už tento týždeň začne JPM coin využívať veľká technologická firma. Ktorá? To zatiaľ nevieme.

Banka taktiež vytvorila aplikáciu Liink, ktorá umožní posielanie peňazí v reálnom čase v sieti 400 bánk. Aplikácia používa JPM coin, aby sa predišlo praniu špinavých peňazí či ďalším podvodom.

Banka má v pláne pomocou svojho stablecoinu zefektívniť tok transakcií vo veľkoobchode. Očakáva, že to zníži náklady o milióny dolárov. Obyčajní ľudia nateraz neprídu do styku s JPM coinom. JP Morgan sa sústredí hlavne na firmy a banky.

Nedávno sa na internete objavila štúdia od JP Morgan, v ktorej banka vymenovala dôvody, prečo očakáva dlhodobý rast Bitcoinu. Postrehy ich analytikov sú naozaj cenné, odporúčame prečítať si ich.

Banka JP Morgan je bullish! Očakáva dlhodobý Bitcoin bullrun