Americké akcie počas krízy rastú vďaka systematickému okrádaniu celého sveta!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

To, čo predvádzajú indexy je priam až nepochopiteľné. Napriek tomu, že sme v kríze, naďalej pokračujú v raste. Prečo tak šialene rastú?

V prvom rade treba ozrejmiť, že najznámejšie indexy, ako SPX, NASDAQ a DJ sú len indikátory alebo nástroje na určenie možného ďalšieho cenového vývoja na celom akciovom trhu. Napríklad cenový vývoj SPX sa odvíja od rastu alebo poklesu 500 najväčších amerických firiem. Keďže najväčšiu dominanciu na trhu majú hlavne technologické firmy, ako Google, Amazon, Microsoft a Netflix, ktoré až tak veľmi korona kríza nepostihla (dokonca Amazonu sa ešte viac darí ako pred vypuknutím krízy), tak pokračujú v bullish trende. S rastom akcií logicky rastú aj indexy. Pokiaľ by sme mali zvlášť indexy, napríklad na cestovný ruch, tam by mohol byť cenový vývoj úplne odlišný, keďže tento sektor zastihla korona kríza oveľa tvrdšie ako spoločnosti zaoberajúce sa online službami.

SPX/BTC – Pokračuje v raste na ATH

SPX ako najznámejší americký index sa nachádza len tesne pod ATH. Nachádza sa však v takom veľkom bullish trende, že je len otázkou času, kedy sa dostane na historicky najvyššie hodnoty. Podľa teórie Elliot wave očakávam rast až na 3 453 bodov. Na tejto hladine by mohlo prísť menšie zamietnutie a začiatok korekcie. Preto práve sem nastavujem target.

NASDAQ – Čo to robí?

Keď sa pozriem na graf indexu Nasdaq, tak si niekedy myslím, že žiadna kríza ani neexistuje. Od marca, v čase údajnej krízy, je momentálne v 100 % zisku. Podľa teórie Elliot wave by mal bullish trend dokonca ešte pokračovať. Avšak tak rýchlo ako rastie, tak rovnako sa čoskoro dá očakávať väčší prepad, ktorým by sa zakončil celý cyklus na trhu (bullish, bearish a sideways). Preto zatiaľ držím long s targetom na 12 489 bodov.

Dow Jones – Nestíha

Dow Jones naopak trošku nestíha. Ale rovnako rastie. Podľa analýzy môžeme očakávať lokálny rast na úroveň tohtoročného high. Ďalej je otázne, ktorým smerom pôjde. S targetom by som vyššie nešiel, keďže môže prísť zamietnutie od tejto hladiny a ďalší pokles.

Američanom tieto trhové manipuláciu nebudú prechádzať večne. Devalvujú tým totiž hodnotu svojej meny a podľa niektorých ekonómov už presiahli hranicu únosnosti. Prečítajte si, ako skončí dolár.

Ako skolabuje dolár? – Toto by ste nemali vedieť – Hyperinflácii vždy predchádza deflácia!

Využite 50 % zľavu na kurz v predpredaji alebo naše VIP členstvá.

Autorom týchto analýz je Ľuboš z projektu Bitcoin Skupina. Spojili sme sa s trading11.com a vytvorili spoločné členstvo, ktoré v oblasti obchodovania na burze nemá na česko-slovenskej scéne konkurenciu. Viac informácií získaš na tomto odkaze.

Táto analýza je iba orientačná a neslúži ako odporučenie na nákup či predaj. Situácia na trhu sa môže kedykoľvek zmeniť. Špekulatívne obchody sú na krypto trhoch veľmi rizikové

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.