Ak weekly uzavrie pod touto hladinou, Bitcoin môže klesnúť na 5800 $

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Víkend sa na trhu s kryptomenami začal miernym výpredajom. Bitcoin stratil support a prepadol sa pod 7000 $ na aktuálnych 6800 $. Trader z webu cointelegraph.com upozorňuje, že sa práve nachádzame na kľúčovej podpornej zóne. Ak sa medveďom podarí potlačiť Bitcoin nižšie a weekly svieca uzavrie pod, budú nasledovať ďalšie výpredaje.

Máme tu nedeľu a support zatiaľ drží. Pohľad na 30m graf burzy Coinbase Pro prezrádza, že Bitcoin sa pod 6800 $ pozrel iba na malú chvíľu a nakupujúci ho odtiaľ vždy veľmi rýchlo vytiahli.

30m BTC/USD - Coinbase Pro

30m BTC/USD – Coinbase Pro

Najväčšie boje však nastanú krátko pred polnocou. Veľkí hráči radi manipulujú weekly sviece. Volume na burzách je totiž väčšinou cez víkend nižšie a na weekly graf pozerá prakticky každý trader.

TOP 5 kryptomien na leto 2020

Pôjde Bitcoin až na nové low?

Michael van de Poppe tvrdí, že ak Bitcoin v nedeľu zlyhá, nasledovať bude prepad na najbližší support – 6300 $. V prípade väčších výpredajov dokonca môžeme otestovať 5800$. Z dlhodobejšieho hľadiska je však veľmi pravdepodobné otestovanie tohtoročného dna (3700 $). Prominentné osoby zo sveta kryptomien zastávajú názor, že možný je aj návrat Bitcoinu do oblasti 3500 – 2000 $.

Šéf BitMEX-u Arhtur Hayes to nedávno vyhlásil na firemnom blogu. Jedným dychom však dodáva, že pre Bitcoin to bude iba krátkodobá záležitosť a z dlhodobého hľadiska ide o jeden z mála assetov, ktorých hodnota bude stúpať. Ve svetle začínajúcej ekonomickej krízy je dôležité mať prístup s aktívam, ktoré si držia svoju hodnotu. Pre Arthura je to Bitcoin a Zlato.

Viac sa dočítate v našom článku:

BitMEX CEO – All in motherfuckers! – Nakupujte Bitcoin a zlato