Ripple (XRP) plánuje v roku 2020 nové významné partnerstvá – Zdvihnú jeho hodnotu?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Situácia okolo Ripple (XRP) je pochmúrna. Hoci tento rok prišlo niekoľko pozitívnych správ pre túto (ne)kryptomenu, s cenou to akosi významne nepohlo. Pravdou je, že cena XRP už dlhodobo klesá. Podarí sa tento negatívny trend zvrátiť novými partnerstvami v roku 2020?

Nový rok – Nové partnerstvá

Spoločnosť pre blockchain platby – Ripple, ktorá nedávno dosiahla hodnotu 10 miliárd dolárov, sa v budúcom roku zameriava na ďalšie partnerstvá s brazílskymi bankami.

Spoločnosť Ripple sa v súčasnosti zameriava na koordináciu s bankami a regulačnými orgánmi v tejto krajine s cieľom zefektívniť prevody finančných prostriedkov. Uviedol pre agentúru Reuters Brazília Luiz Antonio Sacco, generálny riaditeľ tejto spoločnosti pre Južnú Ameriku.

Zaujíma vás Ripple XRP? Potom by vás mohol zaujímať aj tento článok!

Spoločnosť začala operácie v Brazílii začiatkom tohto roka a už má partnerstvá so spoločnosťami, ako sú Santander, Bradesco, Rendimento a ďalšími bankami v krajine.

S postupným pokrokom v brazílskej regulácii bankovníctva na uľahčenie finančných transakcií vrátane medzinárodných, sa v nasledujúcich rokoch možnosti značne zvýšia,” uviedol Sacco.

Väčšina cezhraničných platobných transakcií v Brazílii sa v súčasnosti spracúva prostredníctvom protokolu SWIFT, čo je nákladné a môže trvať až týždeň. Sacco povedal, že prevody cez Ripple môžu stáť až 10 % z poplatkov účtovaných bankami.

Brad Garlinghouse, generálny riaditeľ spoločnosti Ripple povedal, že v roku 2020 očakáva rast zákazníckej základne spoločnosti o 30 až 40 %. Taktiež objem transakcií sa zvýši až o 600 %. V súčasnej dobe má táto spoločnosť v rámci svojej globálnej platobnej siete RippleNet viac ako 300 zákazníkov. Vyše 20 z týchto 300 zákazníkov používa On-Demand Liquidity (ODL), ktoré využíva XRP. Medzi týchto zákazníkov patria okrem iného firmy zaoberajúce sa prevodom peňazí, ako sú napríklad MoneyGram, Viamericas a FlashFX a poskytovateľ finančných služieb Interbank Peru.

ODL v súčasnosti podporuje trhy Mexika, Filipín a Austrálie. Spoločnosť Ripple uviedla, že podpora Brazílie príde už čoskoro. Spolu s Brazíliou prídu aj ďalšie krajiny v Ázii, Tichomorí, Európe, na Strednom východe, v Afrike a Latinskej Amerike.

Ripple je na dne, pomôžu mu tieto partnerstvá?

Ripple (XRP) je totálne na dne – Znamená to koniec alebo nový začiatok?

Čo čítať ďalej?

Pokiaľ sa zopakuje história, uvidíme opäť masívny rast kryptomien!

Zdroj:
theblockcrypto.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.