Kryptomeny vďaka decentralizácii napomáhajú mieru – mier je najcennejším bohatstvom

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Žiadna vec na svete nie je horšia než vojna. Nerodíme sa zlí, ale počas života v tomto svete sa vieme aj zblázniť. Mier je asi tou najcennejšou vecou na svete. Bez mieru ľudia nemajú ani slobodu, ani bohatstvo a navyše im hrozí, že prídu o holý život. Kryptomeny nás učia spolupracovať. Spolupráca je pre život v mieri prakticky nevyhnutná. Význam mieru si však musíme čo najčastejšie pripomínať.

Kryptomeny nás učia spolupracovať

Na kryptomenách je úžasné to, že vedú k spolupráci. Spolupráca je totiž predpokladom mieru. Ich vedľajším produktom je, že vyraďujú z čela hry elity a autority. Hoci je pravdou, že kryptomeny aj ich používatelia doteraz podliehajú zákonom, ktoré tvoria centralizované vlády a parlamenty. Tieto centrá zaplavili ľudia, ktorých túžba po moci často hraničí s chorobou, a preto pre svetový mier predstavujú hrozbu.

Politici navyše nie sú platení podľa toho, ako dobre hája naše záujmy a koľko problémov dokázali vyriešiť. Možno za to ani nemôžu. Systém je chybne nastavený. Núti ich byť súčasťou strany a mrhať časom na divadlo pre voličov, aby mohli byť zvolení. Hneď ako sa im to podarí, čaká ich politikárčenie a mocenské hry. Dobrý politik sa chce sústrediť na hľadanie riešenia problémov a robiť niečo prospešné. Je zásadnou chybou takéhoto politika zamestnávať súbojom o moc a ničiť tak jeho potenciál.

Článok na tému spolupráce nájdete tu:

Vážme si mier

Vážme si mier a vyžadujme od našich aj svetových politikov predovšetkým mier. Naši zástupcovia, keď už ich musíme mať, majú robiť pre nás. Prečo si vo vlastnej krajine často pripadáme ako cudzinci a zvykli sme si nadávať? Ako by sme mali splácať dlh, ktorý nám vlastný štát prisúdil už vo chvíli, kedy sme sa narodili.

A čo viac. Naše životy azda patria štátu? Prečo máme mať povinnosť tzv. brániť vlasť vo vojne? My žiadnu vojnu nechceme. Obyvatelia žiadnej krajiny na svete si neprajú s niekým viesť vojnu. Do politických a ekonomických centier moci sa však derie veľa psychopatov a duševne chorých ľudí.

Nie je bohatstvo bez mieru

Bez mieru neexistuje bohatstvo. Môžete mať peňazí koľko chcete, ale vo vojne prestanú mať akúkoľvek hodnotu a nič si za ne nekúpite. Celý váš majetok by ste vo vojne mohli zahodiť za hlavu, bol by vám k ničomu. Z týchto vecí by bola iba zbytočná záťaž. Utiecť by sa možno dalo iba s kúskom zlata či Bitcoinu, ale význam by to získalo až vtedy, ak by sa vám naozaj podarilo nájsť mier.

Ľudský život

Túžba po moci vedie k súpereniu. Keď začnú o moc súperiť štáty, vedie to k vojnám. Štát sme my. Tvoríme ho my všetci, vrátane našich detí. Niekto nás zmanipuloval natoľko, že nás naučil počúvať a robiť to, čo sa nám povie. Naučil nás dokonca, že je našou úlohou učiť túto poslušnosť aj svoje vlastné deti.

Niekto sa tu postavil nad všetkých ostatných, ale prakticky ho nie je vidieť. Kde je, aby sme mu mohli povedať, že chceme mier? Politici sa striedajú, ale moc zostáva mimo náš dosah. Vládne nám súbor pravidiel a zákonov, ktoré sme si de facto uplietli sami na seba. Otázkou je, ako nájsť cestu von z tejto podivnej pasce? A ako zachovať mier?

Po prečítaní tohto článku vám odporúčame: [Osobný rozvoj] Motivácia (3. diel) – Už viete, čo vás najviac motivuje?

Záver

Kryptomeny vďaka decentralizácii vedú k spolupráci. Spolupráca napomáha k mieru. Bolesť plodí bolesť a pomsta plodí pomstu, tak funguje vojna. A vojna je zlo, smrť a nešťastie. Vážme si preto mier ako nič iné. Vyžadujme mier od našich naškrobených zástupcov a šírme túto myšlienku do sveta. Zapíšme ju napríklad do blockchainu, keď to bude nutné.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Kytka.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.