Robert Kiyosaki radí ľudom, ako efektívne prežiť infláciu

  • Kiyosaki zdôrazňuje potrebu hľadať nových učiteľov a vzdelávať sa vo finančnej gramotnosti.
  • Sociálne médiá ponúkajú širokú škálu zdrojov pre finančné vzdelávanie.
  • Autor odporúča investovať do zlata, striebra a Bitcoinu ako ochranu pred ekonomickým kolapsom.
Novinky Robert Kiyosaki radí, čo robiť počas inflácie
Robert Kiyosaki radí, čo robiť počas inflácie. Zdroj: shutterstock.com/janews a The Rich Dad Channel

Podľa správy z portálu Finbold sa Robert Kiyosaki, autor bestselleru „Bohatý otec, chudobný otec”, podelil o svoje názory na to, ako môže mladšia generácia prežiť a prosperovať v súčasnom inflačnom prostredí. Kiyosaki vo svojom príspevku na sociálnej sieti X zdôraznil, že všetky generácie pociťujú ťarchu rastúcich nákladov.

Potreba nových učiteľov v digitálnom veku

Slávny investor čerpá zo svojich skúseností z detstva, keď boli životné náklady a ceny nehnuteľností závratné. Povedal, že chápe nové generácie a súcití s nimi. Kiyosaki povedal, že aj on mal rovnaké osobné pochybnosti, keď vyrastal na Havaji. Ceny nehnuteľností a životné náklady boli aj sú na Havaji vysoké.

Kiyosaki zdôrazňuje dôležitosť hľadania znalostí pre zvládnutie ekonomických výziev. Navrhuje, že vysoké životné náklady môžu byť katalyzátorom rastu, a nabáda mladých ľudí, aby hľadali „nových učiteľov”.

S príchodom sociálnych médií sú podľa Kiyosakiho zdroje finančného vzdelávania dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Povzbudzuje jednotlivcov, aby hľadali mentorov, ktorí s nimi zarezonujú na osobnej, intelektuálnej a duchovnej úrovni.

Ak premýšľate, ako prežiť a prosperovať v dnešnom prostredí vysokej inflácie, možno budete chcieť urobiť to, čo urobil Kiyosaki. Začal hľadať nových učiteľov a vzdelával sa. Dobrou správou je, že sociálne médiá, ako napríklad YouTube, vám ponúkajú obrovské množstvo vzdelávania.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Robert Kiyosaki varuje pred infláciou

Finančný pedagóg vyjadruje obavy z inflácie v čase, keď sa Federálny rezervný systém snaží znížiť mieru pod 2 %. Údaje, ktoré 15. októbra zverejnil Global Markets Investor, naznačujú, že inflácia v USA prudko rastie v špecifických kľúčových oblastiach, ako sú potraviny. Platforma uviedla, že ceny potravín v septembri vzrástli o 0,4 %, čo je najvyšší nárast od februára 2023.

Inflácia v USA klesla na 2 a pol percenta

Inflácia v USA klesla na 2 a pol percenta. Zdroj: Tradingeconomics

Do čoho investovať?

Kiyosaki kritizuje ekonomický výhľad Spojených štátov a Federálnemu rezervnému systému pripisuje vinu za uplatňovanie politík, ktoré prispeli k prudkému nárastu inflácie. Trvá na tom, že investovanie do aktív ako zlato, striebro a Bitcoin môže pomôcť zachovať bohatstvo v prípade krachu.

Vzhľadom na obavy z devalvácie meny Kiyosaki zároveň naznačil, že vzostup Bitcoinu by mohol viesť ku kolapsu amerického dolára, pričom sa odvoláva na vlastnosti tohto aktíva, ako je pevne stanovená ponuka.

V čase ekonomických obáv a možnosti recesie zaznamenali zlato a striebro jeden zo svojich najlepších rokov a dosiahli vysoké úrovne. Kiyosaki poukázal na to, že rastúce ceny zlata nemusia byť pozitívnym ukazovateľom a signalizujú pesimizmus medzi investormi.

Ak sa viac zaujímate o investovanie, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.