Baví vás šoférovanie a hľadáte prácu? Tieto ponuky si nenechajte ujsť

  • Šoférovanie nemusí byť len zábavou či oddychom.
  • Dokážete si ním slušne zarobiť.
  • Vybrali sme TOP ponuky.
Off topic Za prácu vodiča či kuriéra môžete dostať slušnú mzdu
Za prácu vodiča či kuriéra môžete dostať slušnú mzdu. Zdroj: shutterstock.com/adriaticfoto
BitmarketsBitmarkets

Ak vás baví šoférovanie a uvažujete o práci v tejto oblasti, na trhu sa ponúka viacero možností. Či už ide o prácu kuriéra, vodiča alebo pozície spojené s rozvozom, ide o stabilné pracovné príležitosti s rôznymi podmienkami a benefitmi.

V tomto článku nájdete prehľad dostupných pozícií, informácie o mzdách a výhodách, ktoré jednotlivé ponuky poskytujú. Ak hľadáte prácu za volantom, môže to byť dobrý začiatok.

Vodič autobusu s rozprávkovým platom

Pozícia vodiča autobusu vo Švajčiarsku ponúka stabilnú a atraktívnu prácu pre skúsených profesionálov s vodičským preukazom kategórie D a platnou kvalifikáciou (kód 95). Spoločnosť IGC Sp. z o.o. hľadá vodičov, ktorí sú presní, spoľahliví a schopní udržiavať vysokú úroveň služieb pre cestujúcich.

Vodiči autobusov pracujú v nemecky hovoriacom kantóne na pevných mestských linkách. Štandardná pracovná doba zahŕňa 169,5 hodiny mesačne v rámci trojsmennej prevádzky, päť dní v týždni. Ak vodič odpracuje viac hodín, dostáva priplatené nadčasy s 25 % príplatkom, rovnako ako príplatky za sobotňajšiu (25 %) a nedeľnú prácu (50 %).

Platové podmienky sú veľmi atraktívne

Základný hodinový plat je 33 CHF (približne 30 eur). Pri štandardnom mesačnom počte hodín vodiči zarobia približne 5 593,5 CHF (približne 5 200 eur). V prípade, že odpracujú maximálny možný počet hodín (200 hodín mesačne), hrubý plat dosiahne 6 851 CHF (približne 6 300 eur). Po odrátaní nákladov, ako sú dane, zdravotné poistenie, bývanie a životné náklady vo Švajčiarsku, vodičom zostáva približne 3 690 CHF (približne 3 400 eur) mesačne.

Okrem atraktívneho platu poskytuje zamestnávateľ aj ďalšie benefity, ako príspevky na deti (200 CHF na dieťa mesačne) a možnosť dlhodobého zamestnania s dôchodkovým poistením v rámci švajčiarskeho systému. Firma ponúka aj ubytovanie v samostatnej izbe za výhodnú cenu (cca 850 CHF mesačne).

Zamestnávateľ hľadá vodičov s aspoň dvojročnými skúsenosťami s riadením kĺbového autobusu a minimálne základnou znalosťou nemčiny (úroveň B1). Výberové konanie pozostáva z video pohovoru a testu jazykových zručností.

Vodič taxislužby

Vodič taxislužby. Zdroj: shutterstock.com/Tero Vesalainen

Zvážte prácu taxikára

Pozícia vodiča taxislužby pre platformu Bolt v Bratislave predstavuje atraktívnu príležitosť pre ľudí, ktorí hľadajú flexibilnú prácu s možnosťou slušného zárobku. Táto pozícia je vhodná pre tých, ktorí preferujú prácu, kde si môžu samostatne plánovať svoje smeny.

Náplň práce a podmienky

Ako vodič taxislužby budete zodpovední za prepravu pasažierov v rámci mesta Bratislava cez aplikáciu Bolt. Pracovné podmienky sú veľmi flexibilné sami si určíte, kedy a koľko hodín budete pracovať. Okrem toho firma poskytuje možnosť pracovať buď na trvalý pracovný pomer, alebo formou dohody (brigády).

Jednou z výhod tejto pozície je dostupnosť nového automobilu Hyundai i20 z roku 2022, ktorý je vybavený na efektívne a pohodlné jazdy s nízkou spotrebou paliva. Náklady na servis vozidla hradí firma a vozidlo môžete využívať aj na súkromné účely. Cena za prenájom auta je 25 eur denne.

Mzdové podmienky sú v tejto pozícii lákavé – brutto od 2 400 eur mesačne. Výplatu posielajú každý týždeň priamo na váš účet. Ďalšími benefitmi sú plne hradené servisné náklady, poistenie (PZP Taxi a havarijné poistenie) a diaľničná známka pre Slovensko.

Požiadavky na kandidáta

Pre prácu vodiča Bolt sú potrebné minimálne jazykové znalosti slovenského a ukrajinského jazyka na mierne pokročilej úrovni (B1). Dôležité je vlastniť vodičský preukaz skupiny B a mať aspoň ročnú prax za volantom. Ďalšími očakávanými osobnostnými predpokladmi sú slušnosť, lojálnosť a zodpovednosť.

Kuriér s platom 4 000 eur

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Obľúbená značka áut sťahuje z trhu zhruba 150 000 vozidiel. Hrozí riziko požiaru

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex