Aký typ kryptoinvestora ste? Odpoveď vám prezradí, do akých kryptomien by ste mali investovať

  • Predstavujeme vám 5 základných typov kryptomenových investorov.
  • Pochopenie toho, aký ste investor, môže výrazne zlepšiť vaše výsledky.
  • Všetky typy investorov spája snaha zarobiť na kryptomenách čo najviac.
Titulky Aký ste typ kryptomenového investora
Aký ste typ kryptomenového investora. Zdroj: shutterstock.com/Rizvisual/DUSAN ZIDAR
BitmarketsBitmarkets

Trh kryptomien je lákavý pre každého investora. Zisky kryptomien dosahujú z dlhodobého hľadiska vysoké zhodnotenie, na ktorom sa snaží zviesť množstvo obchodníkov. Kryptomeny môžu byť vašou cestou k lepšej finančnej budúcnosti. Avšak na to, aby ste správne pochopili, ako uchopiť obchodovanie, je potrebné poznať seba samého. Vy ste totiž sami sebe najväčším protivníkom, a to nie len na trhu kryptomien.

Bez ohľadu na to aký máte vzťah k riziku, obchodníkov s kryptomenami spája jedno – vidina rýchleho zisku. Napriek tomu môžeme rozdeliť kryptomenových investorov hneď do niekoľkých kategórií. Podľa toho, v ktorej z nich ste, by ste mali aj realizovať svoje investičné rozhodnutia.

Aj keď všeobecne môžeme považovať všetky kryptomeny za vysoko volatilné aktívum, nie každá digitálna mena sa správa rovnako. Niektoré kryptomeny sú menej rizikové a iné zas viac. Navyše existuje mnoho kryptomenových kategórií, rovnako ako napríklad na akciovom trhu. Môžete napríklad investovať do kryptomien umelej inteligencie, decentralizovaných financií alebo do sektoru metaverza.

Aký ste typ investora?

Aký ste typ investora? Zdroj: shutterstock.com/Roman Samborskyi

TIP Začnite nakupovať kryptomeny tesne pred ďalším rastom.

Pochopenie toho, aký ste typ investora, by vám malo pomôcť otvoriť oči, do akých kryptomien by ste mali investovať. Správne rozloženie kryptomien v portfóliu je totiž kľúčové. Populárna kryptomenová burza BITmarkets dokonca pre investorov pripravila kvíz na túto tému, pričom kryptoinvestorov rozdeľuje na týchto 5 základných skupín:

  • Whale (veľryba)
  • Risk taker (rizikový)
  • Newbie (nováčik)
  • Hesitator (nerozhodný)
  • Analyst (analytik)
5 typov investorov

5 typov investorov. Zdroj: BITmarkets

BITmarkets kvíz

Po absolvovaní kvízu by ste mali lepšie pochopiť, aký typ kryptomenového investora ste. Ak máte záujem tento kvíz absolvovať, odkaz nájdete tu.

Jediné, čo musíte urobiť, je odpovedať na 12 otázok. Niektoré z nich sú vedomostné a iné zas cielia na to, aby zistili, aký máte vzťah k riziku a všeobecne ku kryptomenám. Podľa toho následne zistíte, aký ste typ investora.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: BITmarketsTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.