Vieme, ako vyzerá kryptomenové portfólio známych osobností. Inšpirujte sa ním

  • Vybudovanie kryptomenového portfólia môže byť náročné.
  • Môžete sa inšpirovať portfóliami známych osobností.
PR články Kryptomenové portfóliá známych osobností
Kryptomenové portfóliá známych osobností. Zdroj: shutterstock.com/Morrowind/lev radin/Alexey Smyshlyaev/Erika Mizikaite
BitmarketsBitmarkets

Vytvoriť si kryptomenové portfólio vôbec nie je jednoduchá záležitosť, keďže počet kryptomien neustále narastá a začiatočníci sa často stratia v mori nekonečných informácií. Práve kvôli tomu si ukážeme niekoľko portfólií známych osobností.

Okrem tipov, ako postupovať pri tvorbe kryptomenového portfólia, si ukážeme, ako si ho vyskladalo niekoľko známych osobností. Môžete sa ním, samozrejme, inšpirovať, no v prvom rade by ste si mali najprv určiť, aký typ investora ste. Konkrétne si najprv ujasnite, či uprednostňujete vyššie alebo nižšie riziko, a či chcete držať portfólio dlhodobo alebo krátkodobo.

Portfólio je kľúčové

Z dlhodobého hľadiska trh kryptomien rastie a povedomie o nich taktiež. Niet sa čomu čudovať, keďže ich vysoké zisky lákajú čoraz viac nováčikov. Avšak práve vytvorenie kryptomenového portfólia je jednou z prvých otázok, na ktoré si musí každý odpovedať. Nikto sa tomu nevyhne a je potrebné začať správne.

Diverzifikácia portfólia je veľmi dôležitá

Diverzifikácia portfólia je veľmi dôležitá. Zdroj: shutterstock.com/alice-photo

Chcem portfólio

Na začiatok sa môžeme povenovať hneď niekoľkým tipom:

  • Nenakupujte veľký počet kryptomien – lepšie je vybrať si zopár kryptomien, ktorým dôverujete. Pri veľkom počte sa často stratíte a nebudete mať prehľad. Kryptomenové portfólio musí byť prehľadné. Navyše potrebujete reagovať na trh, a keď budete vlastniť 50 kryptomien bez stop-lossov, iba ťažko zareagujete včas. Odporúča sa držať max. 15-20 kryptomien.
  • Sledujte sociálne siete – ak si vyberiete kryptomenu do portfólia, sledujte jej sociálne siete, aby vám neunikla žiadna významná fundamentálna správa. Tie totiž často ovplyvňujú cenu samotnej kryptomeny.
  • Uvedomte si, na ako dlho chcete držať portfólio – niektoré kryptomeny sa oplatí držať dlhodobo, ako napríklad Bitcoin a Ethereum, a iné zas iba počas rastúceho trendu, ako napríklad meme coiny.
  • Stanovte si dopredu rozpočet – vyhraďte si, koľko budete investovať do kryptomien. Určte si vstupnú investíciu a poprípade to, ako budete kapitál rozširovať v budúcnosti. Zároveň si stanovte, ako dlho nebudete vyberať z portfólia prostriedky.

Tento článok vás môže inšpirovať pri rozhodovaní, aké kryptomeny nakúpiť. Ukážeme si niekoľko známych osobností a ich kryptomenové portfóliá na stránke Arkham. Zámerne vyberieme osobnosti z úplne odlišných svetov, aby ste pochopili, že portfólio môže obsahovať odlišné kryptomeny, a napriek tomu byť efektívne a ziskové.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: BITmarketsTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.