Ethereum má potenciál rásť. Je však potrebné, aby splnilo tieto podmienky

  • Ethereum má potenciál rásť.
  • Je však potrebné, aby splnilo určité podmienky.
  • Budeme sledovať, či túto psychologickú hranicu pokorí.
Novinky Ethereum môže ísť nahor
Ethereum môže ísť nahor. Zdroj: shutterstock.com/Wirestock Creators
BITmarketsBITmarkets

Ethereum, druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, je opäť v centre pozornosti investorov a obchodníkov. Po dosiahnutí historického maxima na začiatku roka 2021 sa cena Etherea (ETH) stabilizovala, ale stále neprekročila magickú hranicu 4 000 USD. Čo by teda mohlo posunúť cenu Etheru k tomuto cieľu? Obchodníci a analytici sa zaoberajú faktormi, ktoré by mohli ovplyvniť tento významný cenový pohyb.

Kľúčové faktory

Jedným z hlavných faktorov je pokračujúca adopcia a rozvoj Ethereum ekosystému. Ethereum je platforma, ktorá umožňuje vývoj decentralizovaných aplikácií (dApps) a smart kontraktov, čo z nej robí základ pre mnohé inovácie v oblasti blockchain technológií. Zvýšený záujem a investície do projektov na Ethereum blockchaine môžu výrazne zvýšiť dopyt po ETH, čo by následne mohlo tlačiť jeho cenu smerom nahor.

Ďalším významným faktorom je aktualizácia Ethereum s názvom Ethereum 2.0. Táto aktualizácia prináša prechod z Proof-of-work (PoW) na Proof-of-stake (PoS) mechanizmus, čo by malo zvýšiť efektívnosť a škálovateľnosť siete. Zlepšenie škálovateľnosti by mohlo prilákať viac používateľov a developerov, čím by sa zvýšil dopyt po ETH a následne aj jeho cena.

Rozdiel medzi PoW a PoS

Proof of Work (PoW) vyžaduje, aby ťažiari riešili komplexné matematické úlohy pomocou výkonného hardvéru, čo je energeticky náročné, ale zabezpečuje vysokú bezpečnosť siete. Na druhej strane, Proof of Stake (PoS) vyberá validátorov transakcií na základe množstva kryptomeny, ktorú vlastnia a stakujú v sieti. PoS je energeticky efektívnejší a škálovateľnejší, no niektorí ho považujú za menej bezpečný oproti PoW.

 

Sektor decentralizovaných financií (DeFi) a nezameniteľných tokenov (NFT) tiež zohráva dôležitú úlohu v raste ceny Etheru. DeFi aplikácie, ktoré umožňujú finančné služby bez potreby tradičných finančných inštitúcií, často využívajú Ethereum blockchain. Zvýšená aktivita v tomto sektore môže viesť k vyššiemu dopytu po ETH, pretože používatelia potrebujú ETH na platenie transakčných poplatkov a na interakciu s DeFi protokolmi.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ethereum a trhový sentiment

NFT trh, ktorý zažíva boom, tiež prispieva k rastu ceny Etherea. Mnohé NFT sú vytvárané a obchodované na Ethereum blockchaine, čo zvyšuje dopyt po ETH. Ako sa NFT trh ďalej rozvíja a získava na popularite, tento trend by mohol pokračovať a podporiť cenu Etherea.

Regulačné prostredie a celkový trhový sentiment sú ďalšími faktormi, ktoré môžu ovplyvniť cenu. Pozitívne regulačné kroky a jasné usmernenia od vládnych orgánov môžu zvýšiť dôveru investorov v kryptomeny. To by mohlo následne prilákať viac kapitálu na trh. Naopak, prísne regulácie a negatívne správy môžu spôsobiť výkyvy ceny.

Ethereum má pred sebou množstvo príležitostí, ktoré by mohli viesť k dosiahnutiu ceny 4 000 USD. Pokračujúca adopcia technológie, aktualizácia Ethereum 2.0, rast DeFi a NFT sektora spolu s priaznivým regulačným prostredím sú pozitívne. Zároveň s pozitívnym trhovým sentimentom, sú kľúčovými faktormi, ktoré môžu ovplyvniť budúcnosť tejto kryptomeny. Pre investorov je dôležité sledovať tieto vývojové trendy a byť pripravený na možné cenové pohyby.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.