Zriaďovateľom škôl sa kráti čas na splnenie dôležitej povinnosti. Pomôže mnohým rodinám

  • Za obdobie od 1. januára do 30. júna 2024 bolo podporených 487 327 detí.
  • Tento príspevok zabezpečí jedlo pre takmer pol milióna detí v materských školách a školských zariadeniach.
Ekonomika Zriaďovateľom škôl sa kráti čas na splnenie dôležitej povinnosti
Zriaďovateľom škôl sa kráti čas na splnenie dôležitej povinnosti. Zdroj: Shutterstock.com/Dragan Mujan, khanfus
BITmarkets BITmarkets

Zriaďovatelia škôl musia do 10. augusta 2024 doručiť Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR aktualizované zoznamy detí, na ktoré žiadajú poskytnutie dotácie na stravu.

Tento príspevok zabezpečí jedlo pre takmer pol milióna detí v materských školách a školských zariadeniach. Zriaďovatelia škôl pripravujú zoznamy detí na základe záujmu rodičov o poskytnutie dotácie.

Potrebné sú potvrdenia

Je na rozhodnutí zriaďovateľa, akú formu prejavenia záujmu o poskytnutie dotácie zo strany rodičov použijú. Na základe zákona je zriaďovateľ povinný mať jednoznačne preukázané, že rodič dieťaťa požiadal v novom školskom roku 2024/2025 o poskytnutie dotácie na stravu,” uvádza úrad práce.

Dotácia na stravu je určená pre deti v poslednom ročníku materskej školy, deti v základných školách, deti v prvom až štvrtom ročníku stredných škôl osemročného vzdelávacieho programu a pre deti v prvom ročníku päťročného programu stredných škôl, ak boli prijaté z ôsmeho ročníka základnej školy.

Dotácia môže byť vyplácaná aj na dieťa v nižšom ročníku materskej školy, ak žije v domácnosti v hmotnej núdzi alebo s príjmom do výšky životného minima.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Poskytovanie dotácie je podľa úradu práce adresné, založené na údajoch od zriaďovateľov škôl.

Okrem zoznamu detí musia zriaďovatelia oznámiť aj počet odstravovaných obedov za uplynulé obdobie. Za obdobie od 1. januára do 30. júna 2024 bolo podporených 487 327 detí so sumou takmer 21 miliónov eur. Vzory tlačív pre podanie zoznamov nájdu zriaďovatelia škôl na webovej stránke Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR, kde sú aj podrobnejšie informácie o dotácii.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SITATAGY: