Takéto oblečenie radšej nechajte doma. Hrozí, že vás preň nepustia do lietadla

  • Ak si myslíte, že do lietadla si môžete obliecť čo len chcete, ste na omyle.
  • V niektorých prípadoch vás dokonca nepustia na palubu.
Off topic Takéto oblečenie radšej nechajte doma
Takéto oblečenie radšej nechajte doma. Zdroj: Shutterstock.com/Vlad Teodor, Song_about_summer
BITmarketsBITmarkets

Batožina zbalená, doklady pripravené a byt zabezpečený. Už len sa bezpečne dostať na letisko a odletieť na vytúženú dovolenku. Znie to síce jednoducho, no v konečnom dôsledku to totiž také jednoduché byť nemusí.

Existuje totiž mnoho dôvodov, prečo vás na letisku otočia skôr, než sa dostanete do lietadla. My vám ich v tomto článku predstavíme, aby ste sa im vyhli a neukrátili sa o dovolenku.

Pozor na oblečenie

V prípade, že letíte spoločnosťami Jet2, Ryanair, TUI a Easyjet, mali by ste si napríklad dávať pozor na úplne banálnu vec – na to, čo máte oblečené. Poukázal na to portál BirminghamLive, ktorý vyspovedal dlhoročného zamestnanca jednej z leteckých spoločností. Ten prezradil, pre ktoré oblečenie vás nemusia pustiť do lietadla.

Letuška hneď v úvode uviedla, že títo zamestnanci majú nárok zabrániť ľuďom nastúpiť do lietadla. Pomerne často sa to deje práve pri ľuďoch, ktorí nie sú vhodne oblečení.

Ak teda idete v tomto roku na dovolenku letecky, určite dbajte na to, čo na seba dáte. Samozrejme, pohodlie je na prvom mieste. Vyhnite sa však napríklad tričkám, ktoré na sebe majú nadávky alebo rôzne urážlivé logá.

Všetky letecké spoločnosti majú svoje vlastné pravidlá, no vo všeobecnosti by ste tiež radšej doma mali nechať špinavé alebo roztrhané oblečenie. Vhodnou voľbou nie je ani príliš ležérne alebo vyzývavé oblečenie.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Pozor na príručnú batožinu

Do príručnej batožiny môžete vziať tekutiny, gély alebo krémy s objemom do 100 ml, avšak musia byť zabalené v priehľadnom igelitovom vrecku s maximálnym objemom 1 liter. Tieto vrecká sú dostupné na letisku M. R. Štefánika za 1 euro.

Uistite sa, že nemáte pri sebe žiadne zakázané predmety, ako sú nože, horľaviny alebo iné nebezpečné veci. Letisko tiež upozorňuje, že tenisová raketa nie je povolená ako príručná batožina.

Povolené rozmery príručnej batožiny sa líšia medzi leteckými spoločnosťami a tiež závisia od triedy, v ktorej cestujete. Nezabudnite do rozmerov batožiny započítať všetky vyčnievajúce časti, ako sú kolieska a držadlá, a zohľadnite aj pružnosť batožiny z textilného materiálu. Preplnená taška alebo kufor môžu výrazne zmeniť svoje rozmery. Hmotnosť príručnej batožiny je obvykle v rozmedzí od 5 do 10 kg.

Tieto informácie nájdete vždy na webovej stránke príslušnej leteckej spoločnosti. V prípade, že vaša príručná batožina prekročí povolené rozmery, budete za ňu musieť doplatiť a umiestniť ju do podpalubia ako registrovanú batožinu.

Okrem toho bratislavské letisko pasažierov vyzýva, aby boli opatrní čo sa týka konzumácie omámnych látok, akými je alkohol. Ak je totiž cestujúci v neprispôsobivom stave, hrozí mu, že dôjde k jeho vylúčeniu z bezpečnostných dôvodov. Veľká časť leteckých spoločností má nulovú toleranciu alkoholu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: BirminghamLiveTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.