V polovici júla Slováci tankovali najlacnejšie za posledných 5 týždňov

  • Ceny plynov určených na pohon motorových vozidiel sa za posledný týždeň výraznejšie nezmenili.
  • Spotrebiteľské ceny najpoužívanejších pohonných látok v 29. týždni opäť klesli.
Ekonomika V polovici júla Slováci tankovali najlacnejšie za posledných 5 týždňov
V polovici júla Slováci tankovali najlacnejšie za posledných 5 týždňov. Zdroj: Shutterstock.com/Elen Nika
BITmarkets BITmarkets

Ceny vybraných pohonných látok boli v polovici júla najnižšie za posledných päť týždňov. Aj napriek zlacňovaniu však boli aktuálne ceny stále vyššie ako pred rokom. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Spotrebiteľské ceny najpoužívanejších pohonných látok v 29. týždni opäť klesli. Cena motorovej nafty sa pohybovala na úrovni 1,5 eura, benzín 95 klesol pod sumu 1,6 eura za liter. Cena benzínu 98 klesala už tretí týždeň za sebou.

Ako sa pohybujú ceny?

Motoristi počas uplynulého týždňa nakupovali benzín 95 za 1,597 eura, oproti predchádzajúcemu týždňu ušetrili na litri 1,6 centa. Cena motorovej nafty klesla o 1,7 centa na 1,509 eura. Cena benzínu 98 bola na úrovni 1,818 eura za liter.

Ceny plynov určených na pohon motorových vozidiel sa za posledný týždeň výraznejšie nezmenili. Výnimkou je len skvapalnený zemný plyn (LNG), ktorého kilogram sa predával za 1,556 eura. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom zlacnel o 5,5 centa.

Liter skvapalneného ropného plynu (LPG) stál 0,688 eura a kilogram stlačeného zemného plynu (CNG) mal hodnotu 1,602 eura. Oba plyny v medzitýždňovom porovnaní nepatrne zdraželi.

Aktuálna cena motorovej nafty bola medziročne vyššia o 2,3 %, výkonnejší benzín 98 bol drahší o 2,1 % a cena klasického benzínu 95 bola v porovnaní s minulým rokom vyššia o 0,5 %. Plyn LNG mal cenu vyššiu o 9,8 % a plyn CNG bol oproti rovnakému obdobiu minulého roka drahší o 6,8 %. Medziročne klesla iba cena plynu LPG, o 0,7 %.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: