Chorvátsko je „pasé”. Vedľa tejto krajiny sa nachádza skrytá perla dovolenkových destinácií

  • Pobrežie Čiernej Hory síce veľké nie je, no určite sa ho oplatí navštíviť.
  • Prečítajte si, prečo je dovolenka v tejto krajine skvelou voľbou.
Off topic Chorvátsko je „pasé“
Chorvátsko je „pasé“. Zdroj: Shutterstock.com/Olga Ilinich
BITmarkets BITmarkets

Dovolenky na Balkáne sú veľmi populárne. Okrem Chorvátska je obľúbenou možnosťou aj Grécko, no po novom ľudia cestujú aj do Albánska, ktoré je akousi nepreskúmanou perlou Európy. Každým letom však v tejto krajine stretnete čoraz viac turistov.

V tejto časti Európy sa však nachádza ešte jeden skrytý klenot, v ktorom na vás nečakajú davy iných cestovateľov. Reč je o meste Tivat v Čiernej Hore.

Dovolenka v Čiernej Hore

Čierna Hora, malá krajina na Balkánskom polostrove, je miestom, ktoré si zaslúži viac pozornosti ako tradičné turistické destinácie. S bohatou históriou, nádhernou prírodou a priateľskými ľuďmi ponúka ideálne prostredie pre nezabudnuteľnú dovolenku. Či už ste dobrodružný typ, milovník kultúry alebo hľadáte relax na pláži, Čierna Hora má pre každého niečo.

Tivat je mesto v Čiernej Hore, nachádzajúce sa pri zálive Boka Kotorská. V roku 2011 mal Tivat 9 467 obyvateľov. Je to dôležité turistické stredisko s množstvom hotelov.

Ak túžite po osviežení, očarí vás piesočnatá pláž Plavi Horizonti. Rovnako ako v iných prímorských oblastiach, aj tu si môžete vychutnať množstvo vynikajúcich jedál vrátane čerstvých morských plodov. Čierna Hora je tiež známa produkciou kvalitných vín, ktoré si môžete vychutnať počas vášho pobytu. Uvádza to portál Travel&Leisure.

Na milovníkov histórie a kultúry tu čaká múzeum a galéria Buca-Lukovic, no aj dom zo 14. storočia vo vlastníctve rodiny Buca. Tento dom si môžu hostia prezrieť, vďaka čomu získajú bohatú predstavu o histórii Tivatu.

Ako v každej destinácii v tomto regióne, aj tu je zážitok z morských plodov nevyhnutnosťou. V Tivate si návštevníci môžu objednať taniere s rybami, ktoré boli ulovené len pár minút predtým, ako sa dostanú na stôl. Miesta ako Ponta Veranda a Babi-Resto Bar sú obzvlášť vysoko hodnotené cestovateľmi pre svoje vynikajúce stredomorské jedlá a pre prezentáciu miestnych vín, vyrobených po celej Čiernej Hore.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Aké ceny vás v meste Tivat čakajú?

Najlepšie na tom je, že návšteva tohto miesta vás bude stáť približne rovnako ako návšteva Chorvátska – 112 dolárov na deň v Čiernej Hore v porovnaní so 103 dolármi v Chorvátsku podľa Budget Your Trip.

Najväčším pôvabom tejto oblasti je však to, že ju môžete objavovať bez toho, aby ste sa museli predierať davom, čakať v dlhých radoch alebo bojovať o rezerváciu večere, čo z nej robí fantastické miesto na rozšírenie svojich cestovateľských obzorov pri ďalšej ceste do juhovýchodnej Európy.

Aké pláže vidieť?

V blízkosti mesta sa nachádza osem pláží. V samotnom centre mesta sa rozprestiera piesočnatá pláž Belane a neďaleko je pláž Žua obklopená cyprusovým a borovicovým hájom. Brehy okolitých ostrovčekov Prevlaka a Sveti Marko sú lemované mnohými malými plážami.

Na pobreží Tivatskej zátoky nájdete ďalšie pláže. Blízko prielivu Verige, v blízkosti majáku, sa nachádza 200 metrov dlhá pláž Opatovo a pri neďalekej osade Donja Lastva sa rozprestiera približne kilometrová pláž.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.