Na bull market si budeme musieť počkať!

Analýzy
Bull market. Zdroj: shutterstock.com/BsWei
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

FED v stredu zvýšil úrokové sadzby o 75 bázických bodov. Aktuálne sú úrokové sadzby na hladine 3.75 – 4.00 %. Toto zvýšenie sa však dalo čakať. Menšie prekvapenie ale prišlo na tlačovej konferencii, keď Jerome Powell, predseda FED-u, povedal niečo, o čom sa už dlhšie špekulovalo. O čo ide?

Bitcoin a S&P500 po zvýšení úrokových sadzieb

Hlavný fundament týždňa a možno aj mesiaca máme za sebou a pred sebou ostáva čistý obzor. FED nakoniec urobil to, čo očakávala drvivá väčšina analytikov a v podstate aj jediné rozhodnutie, ktoré dávalo naozaj zmysel. Grafy v ten deň reagovali zvýšenou volatilitou, ale nie až tak, ako som čakal. Aj keď pohyby v čase zverejnenia úrokov nastali, boli menšie ako obvykle.

Zaujímavá však bola tlačová konferencia FED-u, kde sme sa od Powella dozvedeli opäť niečo viac. Vo videu som zhrnul absolútne najdôležitejšie body celej tlačovej konferencie a tiež som vysvetlil spôsob, akým sa s úrokovými sadzbami bude pracovať. Práve tento spôsob je pre ďalší bull market kľúčový.

 

Autor:
Trader 2.0
Trader 2.0

Trader 2.0 je kryptomenový vzdelávací projekt. Od svojho vzniku patrí medzi najväčšie na Slovensku. Trader 2.0 sa venuje vzdelávaniu v oblasti kryptomien, investovania a tradingu najmä na Youtube kanále.