Goldman Sachs varuje investorov, Bitcoin môže padnúť na 10 000 dolárov

Novinky Bitcoin môže padnúť ešte viac
Bitcoin môže padnúť ešte viac. Zdroj: Shutterstock.com/CKA
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Súčasná situácia na trhu s kryptomenami je veľmi zložitá a nič nenasvedčuje tomu, že by mohla súčasná korekcia skončiť. Podľa niektorých analytikov môže Bitcoin klesnúť až na 10 000 dolárov.

Môže Bitcoin klesnúť ešte viac?

Tím ekonómov americkej nadnárodnej spoločnosti Goldman Sachs na čele s Janom Hatziusom zverejnil makroekonomickú predpoveď, podľa ktorej sa trh s kryptomenami na čele s Bitcoinom musí pripraviť na ďalší prepad. Ekonómovia sa domnievajú, že budú negatívne správy zo strany FED-u naďalej ovplyvňovať celý globálny trh.

„Predstavitelia FED-u mali v poslednom období veľmi zvláštne vyjadrenia, ktorými chceli zrejme naznačiť, že ich pokrok v boji proti inflácií nie je taký, ako by si želali,” uvádza sa v správe Goldman Sachs.

Psychologická hranica 20 000 dolárov tak nemusí byť konečnou fázou dna. S touto myšlienkou sa pohráva aj populárny obchodník so pseudonymom Doctor Profit, ktorý uviedol:

Prosím vás, buďte opatrní a berte do úvahy blížiace sa rozhodnutie FED-u, ktorý má v pláne ďalšie zvýšenie úrokových sadzieb. Obávam sa, že budú trhy krvácať,” skonštatoval Doctor Profit.

Porovnanie vývoja ceny BTC/USD v rokoch 2012-2016 a 2020-2022.

Porovnanie vývoja ceny BTC/USD v rokoch 2012 – 2016 a 2020 – 2022. Zdroj: Doctor Profit / TradingView

Prečítaj si tiež: Ruky preč od Etherea? Obavy investorov narastajú každým dňom

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Strategička spoločnosti Goldman Sachs Sharon Bellová sa obáva korelácie kryptomien s akciovým trhom. Ten dosiahol pred pár dňami nárast, ktorý však môže byť pascou pre nakupujúcich investorov. Bellová očakáva prepad akcií až o 26 % a je vysoko pravdepodobné, že sa na tejto negatívnej vlne zvezie aj Bitcoin. Podobne to vníma aj analytik spoločnosti Ecoinometrics Nick:

Rozhodne to môže byť znamenie. Investori totiž očakávajú krach rizikových aktív až na jeseň.

Opcie môžu zohrať dôležitú úlohu

Bitcoinové opcie, ktorých platnosť má vypršať koncom tohto roka, naznačujú, že sa väčšina investorov spolieha na prepad ceny BTC až na úroveň 10 000 dolárov.

Bitcoinové opcie

Bitcoinové opcie. Zdroj: CoinGlass

Pomer otvorených nákupných a predajných opcií bol 18. septembra na úrovni 1,9. Treba však dodať, že každé štyri predajné opcie vykazovali obavy, že sa Bitcoin prepadne až na 10 000 dolárov. Aj tento faktor dokazuje, aká mizivá je v súčasnosti nálada investorov.

Čítaj ďalej: Pozor: tieto fakty naznačujú, že Bitcoin môže klesnúť až na hranicu 9 100 dolárov!