Amazon môže vyvolať zemetrasenie v kryptosvete

Novinky Amazon.
Amazon. Zdroj: shutterstock.com/JonathanWeiss
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Najnovší prieskum zistil, že ak by Amazon vytvoril kryptomenu, milióny zákazníkov by boli ochotní ju používať. Mohlo by to ale spôsobiť zemetrasenie, ktoré by pre niektoré kryptomeny malo fatálne následky.

“Amazon Coin” by spôsobil veľký boom

Prijatie Bitcoinu alebo akejkoľvek inej kryptomeny Amazonom by určite zmenilo pohľad na svet kryptomien. Výraz “Amazon bitcoin” sa podľa kwfinder.com vyhľadáva na internete viac ako 18 000 krát mesačne. Dokonca aj keby boli kryptomeny použité len na malé percento predaja spoločnosti Amazon, malo by to významný vplyv na ich vnímanie verejnosťou.

Čo by sa však stalo, ak by sa namiesto prijatia Bitcoinu, alebo inej kryptomeny, Amazon rozhodol vytvoriť svoj vlastný coin? Určite by to bolo možné. Má tím expertov na vývoj takéhoto produktu a na prekonanie všetkých prekážok brániacim spusteniu vlastnej digitálnej mince. Pokiaľ ide o prekážky, sú relatívne nízke v porovnaní s niektorými inými projektami, ktoré Amazon úspešne zvládol. 

Názor zákazníkov 

Veľkou výhodou je, že kryptomena vytvorená Amazonom by bola okamžite prijatá verejnosťou. Nedávny prieskum spoločnosti LendEDU zistil, že takmer 52% zákazníkov spoločnosti by bolo otvorených myšlienke používať takúto kryptomenu na nákupy u tohto e-commerce giganta.

Medzi top zákazníkmi spoločnosti bola miera odpovedí “áno” vyššia ako 58%. Mnohí ďalší uviedli, že si nie sú istí a iba 22% potvrdilo, že sa o to nebudú zaujímať. 

Amazon zatiaľ mlčí

Ale pozor! Amazon oficiálne nemá žiadne plány na vytvorenie “Amazon Coinu” alebo akejkoľvek inej kryptomeny – aspoň zatiaľ nič také nezverejnil. Zemetrasenie sa zatiaľ nekoná, ale veľké zmeny (napríklad racionalizácia obchodných procesov a zníženie poplatkov za spracovanie, samozrejme konkurenčný tlak) môžu firmu donútiť, aby svoje rozhodnutie prehodnotila a tým naštartovala ďalšiu etapu rozvoja kryptomien.

Sledujte novinky z kryptosveta a navštívte náš Facebook. Neváhajte sa tiež prihlásiť na odber notifikácií. Inštrukcie získate po kliknutí na zvonček vľavo dole.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.