6000 $ je pre Bitcoin dlhoročne kľúčová hladina – Tu je dôvod, prečo ju čoskoro podlezieme

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Trh s kryptomenami zažíva naozaj búrlivé obdobie. Po fenomenálnom januári a polovici februára 2020, kedy niektoré coiny zaznamenali aj 200-300% zisky, však začali padať akciové trhy po celom svete a panika bohužiaľ zasiahla aj krypto. Všetko nakoniec minulý štvrtok vyvrcholilo mega prepadom Bitcoinu z 8 000 $ až na nové low – 3 700 $.

Bitcoin je však nezmar a nedá sa len tak zničiť. Špekulanti po ustálení na hladine 5000 $ začali pomýšľať na nové zisky a týždeň po dumpe sme sa nakoniec dočkali vytúženého rastu. Najprv sme sa vo štvrtok (19.3.) zo dna a Bitcoin nakoniec prekonal aj 6000 $. Včera (piatok 20.3.) spanilá jazda pokračovala a Bitcoinu nakoniec zlomila väz až rezistencia na hladine 7000 $.

Trh tak našiel (lokálny) vrchol a nadišiel čas objaviť nové ekvilibrium. To je aspoň nateraz na starom dobrom supporte – 6000 $. Ten nás v minulosti podržal už nespočetnekrát a viac než dva roky slúži ako akási obratová hladina.

Jarné upratovanie – Bitfinex odstránil takmer 100 obchodných párov – Ktoré to sú?

6000 $ v medveďom trhu neobstojí a to je dobre

Bitcoin sa väčšinou drží nad 6000 $, avšak existujú chvíle, kedy túto hladinu podlezie. Vždy, keď sa dostane pod toto číslo, objemy na burzách sa zvyšujú. To jasne ukazuje, že veľkí hráči považujú Bitcoin za menej než šesť tisíc ako dobrý nákup.

Naposledy sme sa hlbšie pod 6000 $ pozreli v roku 2019. Bitcoin tam konsolidoval celé tri mesiace, len aby sa nakoniec vo veľkom štýle odrazil zo dna a predviedol bullrun, porovnateľný s tým z roku 2020.

To ukazuje dôležitosť období akumulácie na dne a chuť trhu dostať sa na sub-6000-dolárové hodnoty. Tam sú totiž veľkí hráči schopní spraviť najväčšie percentá.

Bitcoin vraj ie je bezpečný prístav v čase krízy? Ale veď padá aj zlato!

(článok pokračuje pod odkazom)

Bitcoin vraj nie je bezpečný prístav? Veď aj zlato padá!

Aktuálne sa opäť dostávame do takéhoto obdobia akumulácie. Bitcoin padol späť do klesajúceho kanálu, ktorý trh vytvoril ešte v lete 2019 a bude potrebovať naozaj silný impulz, aby sa z neho dostal. Takým impulzom môže byť napríklad koniec šírenia koronavirusu vo svete, prípadne špekulácie okolo Bitcoin halvingu (ktorý je mimochodom stále relatívne ďaleko).

ja osobne nepredpokladám, že sa pozrieme hlboko pod 6000 $, no zároveň sa mi nechce veriť, že si veľryby nechajú ujsť tak skvelú príležitosť na nákup. Riziko manipulácií s cieľom zraziť Bitcoin na nižšie hodnoty je tak extrémne vysoké a mali by sme si toho byť vedomí. Pokúsme sa teda využiť príležitosti, ktoré nám trh dáva. Je dosť možné, že sa už nikdy nezopakujú a Bitcoin v marci 2020 konečne nadobro prekoná 6000 $.

Myslíte si, že stojíme na začiatku nového veĹkého bullrunu?

Loading ... Loading ...

Včera večer sme streamovali na YouTube

Rozoberali sme situáciu okolo Bitcoinu a vo svete.