Generálny riaditeľ Coinbase: „Bitcoin má veľkú šancu stať sa novou globálnou rezervnou menou”

Novinky Stane sa Bitcoin globálnou rezervnou menou?
Stane sa Bitcoin globálnou rezervnou menou? Zdroj: Shutterstock, 24K-Production
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Generálny riaditeľ americkej burzy Coinbase Brian Armstrong patrí k jedným z najväčších fanúšikov kryptomien. Bitcoin má podľa neho veľmi veľkú šancu na to, aby sa stal novou globálnou rezervnou menou.

Bitcoin ako nová globálna rezervná mena?

Brian Armstrong Bitcoinu stále verí. CEO burzy vyhlásil, že v budúcnosti najväčšiu kryptomenu uvidíme na mieste globálnej rezervnej meny.

Tento názor vyjadril v 27. epizóde podcastu „Around The Block”:

„Jednou z alternatív k úpadku USA a vzostupu Číny je stále veľmi orientovaný pohľad na svet. Je to jedna krajina, ktorá musí byť na čele nového svetového poriadku. Myslím si však, že tentoraz môžu byť veci trochu inak. Máme nový globálny zlatý štandard, ktorý bol zavedený s Bitcoinom.”

Prečítaj si tiež: Prečo Bitcoin stále padá a čo čakať najbližšie obdobie?

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Armstrong pokračoval:

Na svete je len približne 200 miliónov ľudí, ktorí v tejto chvíli vyskúšali kryptografiu. To je veľa, ale ani zďaleka sa to nepribližuje možno vplyvu dolára alebo niečomu podobnému. Myslím si, že väčšina ľudí na svete by to považovala za bláznivú vec, alebo za opačný názor, alebo čokoľvek iné. Ale myslím si, že existuje šanca, že sa Bitcoin stane novou globálnou rezervnou menou.

Pokles spôsobil problémy

Pred nedávnom sa Armstrong vyjadril aj k výsledkom najväčšej americkej kryptomenovej burzy za prvý štvrťrok 2022:

„Takže predtým, ako sa ponoríme do našich výsledkov v tomto štvrťroku, myslím, že stojí za to, aby sme sa venovali  aktuálnemu poklesu na trhoch. Sme svedkami poklesu na trhu rastových technologických akcií a rizikových aktív. A, samozrejme, Coinbase a kryptomeny nie sú v tomto smere výnimkou. 54 % našich aktívnych používateľov teraz robí niečo iné ako len obchodovanie s kryptomenami. V skutočnosti používajú kryptomeny rôznymi inými spôsobmi. A tak naša téza o tom, že sa odkloníme od toho, aby sme boli len platformou na obchodovanie, začína naozaj fungovať.

Pokles na trhu s kryptomenami poznačil burzu Coinbase a tak bola nútená prejsť k prepusteniu niektorých svojich zamestnancov.

O tejto udalosti sme vás pred nedávnom informovali v našom článku, ktorý si môžete prečítať tu: Kryptomenová burza Coinbase prepúšťa, personál sa zníži o 18 %

Armstrong však ubezpečil komunitu svojou reakciou:

Bez ohľadu na to, či je trh hore alebo dole, budeme pokračovať v budovaní. A myslím si, že skutočným kľúčom je mentálne sa preklopiť z vnímania poklesov na trhoch ako niečoho desivého na to, že sú to vlastne naše príležitosti na dosiahnutie úspechov. A presne to budeme v tomto prostredí robiť.