TOP kryptomeny na rok 2022 s veľkým potenciálom zhodnotenia

Analýzy Kryptomeny s potenciálom
Kryptomeny s potenciálom, zdroj: shutterstock.com/Autor: Wit Olszewski
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Rok 2022 odštartoval poklesom na všetkých trhoch. Pre nás je to ale príležitosť nakúpiť rôzne kryptomeny za tzv. výpredajové ceny, často aj 80 % pod historickým maximom. Ktoré mince budú stabilne rásť v roku 2022 a na ktoré sa možno spoľahnúť?

Ethereum

Ethereum má posledné 2 roky o dosť väčšie zhodnotenie ako Bitcoin. Vývojári predstavili niekoľko veľkých aktualizácií, medzi nimi hlavne 2.0 update. Zároveň stále platí, že väčšina nových mincí vzniká práve na tejto sieti. Počas tohto roka, konkrétne v lete, nás čaká úplný prechod na 2.0 verziu, čím sa zvýši škálovateľnosť a ukončí sa ťažba. V roku 2023 by sme sa mohli dočkať aj lacnejších poplatkov. Aktuálne je cena na -50 % od historického maxima. To nám dáva príležitosť nakúpiť dvojnásobne viac mincí, ako pred dvoma mesiacmi, keď bola cena na historickom maxime. Môžeme používať metódu DCA a po každom poklese postupne počas roka kumulovať kapitál.

Ethereum aktualizácie

Ethereum aktualizácie. Zdroj: ethereum.org

Ak chceš nakúpiť Bitcoin, Ethereum či iné kryptomeny, jednoznačne odporúčame využiť služby burzy Binance. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky.

Metaverzum a NFT projekty

Veľkým prekvapením roka 2022 môžu byť aj metaverzové a NFT projekty. Veľkým impulzom pre túto technológiu bolo oznámenie Facebooku, že sa premenuje na Meta a ich hlavným projektom na nasledujúce roky bude virtuálna realita. Práve Facebook posledné roky určoval veľkú časť z trendov na internete. Pokiaľ by sa spoločnosti podarilo vytvoriť kvalitný projekt, ktorý zaujme ľudí, určite bude záujem aj o iné metaverzové, prípadne iné NFT projekty zo sveta hier. Stabilne sa drží napríklad kryptomena Mana, ale posledné mesiace sa napríklad darí aj Sandboxu a altcoinu AXS. V raste by mohli pokračovať aj počas roka 2022.

BNB a CRO

Binance coin a Crypto.com coin veľmi prekvapili v roku 2021. Burza Binance sa dokonca stala jednou z najziskovejších firiem na svete a najziskovejšou v kryptomenovom sektore. A práve tam, kde sú veľké zisky, tam sú aj investori. Burza Crypto.com zasa mala úspešné reklamné kampane a najsťahovanejšiu aplikáciu v USA. Zároveň sa darí aj VISA kartám spoločnosti, ktoré v minulom roku zaznamenali obrovský nárast používateľov. Tieto mince možno neprinesú vysoké zhodnotenie a neprekonajú meme coiny ako Dogecoin či Shiba Inu v zhodnotení, no pokiaľ niekto hľadá kvalitnú a pomerne málo rizikovú investíciu, tak do dvoch najziskovejších firiem v kryptomenovom svete to určite má zmysel.

Môžu prekvapiť

Netreba zabúdať ani na ďalších technologických gigantov v kryptomenovom svete, ktoré sú aktuálne za veľmi pekné 80-percentné výpredajové ceny. Môžeme spomenúť napríklad VeChain, Uniswap, Polkadot či Cardano. Práve teraz počas poklesu je príležitosť pre nás zainvestovať a neskôr sa už iba viesť na vlne rastu. V rámci diverzifikácie portfólia a rozloženia rizika do istejších kryptomien nemusí byť zlá ani investícia do Bitcoinu, ktorý je po 50-percentnom poklese od ATH. Tento pokles nám umožňuje kúpiť v prepočte dvakrát toľko mincí v porovnaní s počtom na cenovom historickom maxime.

Prečítaj si aj: TOP kryptomeny s veľkým potenciálom, ktoré sa teraz po poklese oplatí kúpiť!

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.