Bitcoin vstupuje do finálnej fázy bull marketu, potom príde tvrdá korekcia – tvrdí populárny analytik

Novinky Bitcoin
Bitcoin. Zdroj: Shutterstock, Travis Wolfe
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin sa počas posledných dní dokázal výrazne priblížiť k historickému maximu, ktoré je na úrovni 64 900 USD. Otázkou však zostáva, dokedy potrvá bull market. Dokáže BTC dosiahnuť a vzápätí aj udržať ATH?

Prečítaj si tiež: Salvádor – občania sa stále viac zbavujú dolárov v prospech BTC

Bitcoin vstupuje do finále?

V čase písania tohto článku sa cena na páre BTC/USD pohybovala na úrovni 60 920 USD. Dokáže sa vyšplhať o pár tisíc a dosiahnuť nové historické maximum? Podľa kryptoanalytika a tradera Alessia Rastaniho, BTC vstupuje do finálnej fázy býčieho cyklu a v najbližších mesiacoch prekoná svojím pohybom hranicu 100 000 USD.

Ak sa venujete tradingu, určite poznáte metódu Elliotových vĺn. S touto teóriou pracuje aj Alessio Rastani. Teória Elliotových vĺn rozdeľuje vzostupné cenové trendy do piatich hlavných vĺn. Podľa Rastaniho sa BTC dostal do záverečnej fázy bullrunu, ktorý odštartoval ešte v roku 2019. Začiatkom roka 2022 by sme mali byť svedkami vrcholu.

„Keď sa tento päťvlnový pohyb ukončí, potom očakávam medvedí trh.”

Teória Elliotových vĺn

Teória Elliotových vĺn. Zdroj: Leadingtrader.com

Môže ťa zaujímať: Terra plánuje obrovskú expanziu, ktorá zahŕňa 160 projektov – signál pre token LUNA?

Chceš rýchlo nakúpiť/predať kryptomeny a neplatiť obrovské sumy za túto službu? V tom prípade si nájdi overenú zmenáreň, ktorá ťa neokradne na skrytých poplatkoch. My jednoznačne odporúčame burzu Binance, kde nájdeš široký výber kryptomien. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na obchodné poplatky.

Rastaniho znalosti sa odvolávajú na výskum, ktorý urobil odborník na behaviorálne financie, Jason Goepfert. Podľa neho bude ďalší medvedí cyklus BTC veľmi podobný okolitým trhom a očakávame ho v najbližších rokoch. Z hľadiska rizikovosti môžeme BTC zaradiť, resp. porovnať s akciovým trhom. Ten by ho mohol veľmi negatívne ovplyvniť prakticky akoukoľvek korekciou.

„Keď je chuť riskovať, oba trhy idú nahor. Keď je však apetít nízky, idú oba trhy nadol.”