XRP zaznamenáva silný vzostupný sentiment – čaká ho veľké zhodnotenie?

Novinky Token XRP
Token XRP. Zdroj: Shutterstock, Wit Olszewski
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Boj medzi spoločnosťou Ripple a americkou Komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) pokračuje. Napriek tomu však token XRP zaznamenáva rast, najmä čo sa týka používania. Tento týždeň dosiahol počet aktívnych adries XRP nové historické maximum – viac ako 85 000 unikátnych adries, pričom podľa Messariho vzrástol za posledný rok o 836,13 %.

Silne býčí sentiment na XRP

Tieto historické pohyby naznačujú, že sentiment je pre XRP silne býčí. Hlavným dôvodom tohto míľnika môžu byť čiastočne nedávne dohody, ktoré Ripple uzavrel s niektorými kľúčovými partnermi. Spoločnosť Ripple v stredu oznámila partnerstvo so skupinou Qatar National Bank Group (QNB Group), na základe ktorého bude spoločnosť pomáhať banke pri uľahčovaní cezhraničných platieb v Katare.

,,Tešíme sa, že môžeme spolupracovať so skupinou QNBG na poskytovaní vylepšených cezhraničných platieb v Katare a v konečnom dôsledku rozšíriť tak služby prevodu QNB RippleNet na ďalšie trhy,” oznámila spoločnosť.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Predtým spoločnosť Ripple avizovala partnerstvo s centrálnou bankou Bhutánu s cieľom dosiahnuť podobný prípad použitia blockchainu XRP. Kráľovský menový úrad (RMA) bude na vydávanie svojej digitálnej meny používať riešenie CBDC spoločnosti XRPL.

Čo si prečítať ďalej: Neuveríte aké bizarné kryptomeny tento rok urobili z ľudí milionárov

Ďalšie faktory a partnerstvá

Ďalším faktorom mohlo byť aj oznámenie spoločnosti Ripple o spustení fondu v hodnote 250 miliónov USD na podporu tvorcov NFT.

Súčasťou tohto míľnika bolo aj partnerstvo s trhmi NFT mintNFT a Mintable, ktoré budú integrovať účtovnú knihu XRP a poskytovať vývojárom a používateľom bezproblémové skúsenosti s NFT. Spoločnosť očakáva, že toto partnerstvo pomôže urýchliť prijatie tým, že priláka širokú komunitu tvorcov, aby sa zapojili a používali NFT na blockchaine XRP.

Čo čítať ďalej: Shiba Inu prežila najväčší dump v histórií – čo bude ďalej?

Právny boj

Nálada môže byť pozitívna aj preto, že právny spor medzi spoločnosťou a SEC sa pomaly obracia v prospech fintech spoločnosti. Najmä po nedávnom rozhodnutí sudkyne Sarah Netburn, ktorá dala návrh na preskúmanie niektorých oznámení SEC-u.

Právny tím spoločnosti Ripple postupne nachádza trhliny v hlavných bodoch žaloby. Ak spoločnosť vyhrá súdny spor, mohlo by to XRP z dlhodobého hľadiska zabezpečiť masívny nárast ceny na nové maximá.

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.