[SPRÁVY] Ripple pridal 16% aj vďaka špekuláciám o zalistovaní na Coinbase – Kakao plánuje vlastné ICO…

Novinky Crypto news.
Crypto news. Zdroj: shutterstock.com/Andrey_Popov
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Prinášame vám dnešný stručný prehľad najdôležitejších správ zo sveta kryptomien.

Ripple pridal 16% aj vďaka špekuláciám o zalistovaní na Coinbase – Kakao plánuje vlastné ICO a blockchainBittrex zakáže prístup k službám rezidentom niektorých štátov – Čína zvažuje vlastnú platformu pre kryptomeny – Malajzia zavádza KYC pravidlá pre kryptoburzy – Mexiko má schválený regulačný rámec – Podozrivé projekty sa presúvajú z USA do Nemecka – ING a Credit Suisse úspešne dokončili prvú transakciu na blockchaine – Sieť záložní na Ukrajine bude ponúkať úvery za kryptomeny – Sedemdňový priemer počtu denných BTC transakcií dosiahol dvojročné minimum

Správa dňa

Cena Ripple, tretej najväčšej kryptomeny podľa tržnej kapitalizácie, sa v pondelok zvýšila o 16%, čo sa okrem iného pripisuje aj špekulácií, že sa XRP skoro objaví na jednej z hlavných búrz, Coinbase. (Viac k téme sme písali tu.Celý článok v EN tu.

Kryptomeny

Kakao, najväčší juhokórejský poskytovateľ služieb pre mobilné zasielanie správ KakaoTalk, založí novú Blockchain službu s názvom “Kakao Blockchain” a zvažuje ICO. V súčasnej dobe je nezákonné robiť ICO so sídlom v Južnej Kórei, takže ICO pre Kakao bude umiestnené v zahraničí, najskôr v Singapure alebo v Hongkongu. Celý článok v EN tu.

Burzy

Ruskí obchodníci sa obávajú, že nebudú mať prístup k burze Bittrex. Od 9. marca bude burza Bittrex formálne blokovať prístup obyvateľov zo Severnej Kórei, Iránu, Krymského regiónu, Sýrie a Kuby ku svojím obchodným službám. Celý článok v EN tu.

Regulácie

Člen čínskeho vrcholného politického poradného zboru navrhol vytvorenie národnej platformy pre trading kryptomien a ďalších regulačných pravidiel na jednom z dvoch výročných zasadaní legislatívnych a poradných orgánov v Číne, oznámilo miestne spravodajstvo Lie Yun Wang. Celý článok v EN tu.

Minulý týždeň vstúpili do platnosti nové pokyny Malajzie týkajúce sa protiprávneho prania špinavých peňazí a boja proti financovaniu terorizmu (AML / CFT), ktoré sa konkrétne zaoberajú kryptomenami. Nové predpisy vyžadujú od malajských kryptobúrz dodržovanie KYC, vrátane zhromažďovania ID dokumentácie. Celý článok v EN tu.

Mexický kongres schválil novú legislatívu, ktorá bude riadiť fintech sektor zeme, so zvláštnymi ustanoveniami, ktoré sa zaoberajú kryptomenami a crowdfundingom. Týmto spôsobom sa Mexiko pripojuje k malej skupine národov, ktoré už prijali proaktívne opatrenia na reguláciu digitálnych aktív. Celý článok v EN tu.

Zatiaľ čo úrady USA obmedzujú získavanie financií prostredníctvom ICO a kryptomien, zostáva nemecká regulácia slabá a zastaralá, čo umožňuje, aby sa tam presúvali podvodné a inak podozrivé projekty. Celý článok v EN tu.

Biznis

Švajčiarske banky Credit Suisse a dcérska firma finančnej skupiny ING úspešne dokončili prvú transakciu v hodnote 25 miliónov eur (približne 30 miliónov dolárov) s cennými papiermi na platforme Corda Blockchain spoločnosti R3. Celý článok v EN tu.

Veľká sieť prevádzkovateľov záložní na Ukrajine zahajuje novou úverovú službu s úvermi zaistenými kryptomenami. S viac než 300 pobočkami má záložník plány ponúkať úvery založené na type, množstve a cenách kryptomenových záruk. Celý článok v EN tu. 

Trading11

Sedemdňový priemer počtu denných BTC transakcií dosiahol dvojročné minimum, ktoré sa prvýkrát od marca 2016 znížilo pod 160 000. (Viac v článku na Trading11.com.) Celý článok v EN tu.

Nezmeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa k odberu noviniek zvončekom vľavo dole. Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, na Instagrame a Twitteri

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.