Tesla vykazuje stratu 23 miliónov USD na hodnote BTC – čo plánuje Musk v budúcnosti?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Spoločnosť Tesla, ktorej šéfuje Elon Musk, zverejnila správu o príjmoch spoločnosti, ktorá ukázala, že sa technologickej firme v 2.štvrťroku nedarilo podľa predstáv najmä z hľadiska kryptomien.

Strata najmä vďaka Bitcoinu

Muskova spoločnosť nezrealizovala žiadny nákupy digitálnych aktív a ani žiadne nepredala. Najzaujímavejšie je, že spoločnosť vykázala stratu 23 miliónov USD z držania BTC.

Spoločnosť Tesla, ktorá sa zaoberá výrobou elektromobilov a čistej energiu, vykázala za druhý štvrťrok čistý zisk vo výške 1,14 miliardy USD. Celkové príjmy sa za 2.štvrťrok medziročne vzrástli až o 98%, čím dosiahli hodnotu 11,9 miliardy USD. Tesla však väčšinu svojich zárobkov pripisuje najmä výrobe elektromobilov. Každopádne to, že spoločnosť znehodnotila svoje BTC je zrejme aj ich vlastným pričinením.

O tom, že Tesla oznámila stopku platbám v BTC sme vás informovali v našom článku, ktorý si môžete prečítať tu: Spôsobil Elon Musk pád Bitcoinu? Tesla pozastavuje možnosť platby v BTC!

”V druhom štvrťroku 2021 sme prekonali nové a pozoruhodné rekordy. Vyrobili sme viac ako 200 000 vozidiel, ktoré sme následne dodali novým majiteľom. Dosiahli sme prevádzkovú maržu 11,0% a prvýkrát v našej histórií sme prekročili čistý zisk vo výške 1 miliardy USD.”

Firma uviedla, že celkové príjmy boli čiastočne kompenzované rastom prevádzkových nákladov a hlavne stratou vo výške 23 miliónov USD, spôsobenej pádom ceny Bitcoinu. Firma hodluje svoje Bitcoiny ako nehmotný majetok, tým pádom je povinná preukázať stratu zo zníženia hodnoty daného aktíva pokiaľ klesne pod nákupnú cenu.

Aktuálne prebieha do konca tohto mesiaca 50 % zľava na všetky naše VIP balíky členstiev. Pridaj sa k nám do skupiny a naučíš sa aj sám robiť takéto analýzy. Pochopíš ako funguje trh a hlavne naši traderi budú tvoja pomocná ruka pri tvorbe obchodného systému. »»Objednať prístup do VIP členstva!««

Žiadne nákupy ani predaj kryptomien

Zo správy tiež vyplýva, že spoločnosť v druhom štvrťroku nenakúpila ani nepredala žiadne digitálne aktíva. Jediným nákupom kryptomien spoločnosti tak zostáva nákup BTC v hodnote 1,5 miliardy USD v 1. štvrťroku, pričom v tom istom štvrťroku firma speňažila aj 272 miliónov USD.

Kvartálne výsledky spoločnosti Tesla. Zdroj: Tesla

Kvartálne výsledky spoločnosti Tesla. Zdroj: Tesla

O tomto nákupe Tesly si môžete prečítať tu: BUM a máme tu nové ATH! Bitcoin vystrelil na 45 000 $, Tesla investovala $1,5 miliardy

Na virtuálnej konferencii “The ₿ Word ” Elon Musk uviedol na pravú mieru aj mediálne fámy o tom, že sa Tesla chystá predať svoje podiely BTC.

Môže vás zaujímať: Elon Musk prezradil, kedy Tesla obnoví platby v BTC – Dôvod? Bitcoin je ekologickejší!

“Nepredávame žiadny Bitcoin, ani ja osobne nič nepredávam, ani SpaceX nepredáva žiadny Bitcoin,” uviedol Elon Musk.