Analýza BTC – cena stúpla o 15% iba za 3 hodiny! Sme na maxime?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

BTC nečakane vytvoril obrovskú 4-hodinovú sviečku smerom nahor a v čase písania článku sa obchoduje za 38 421 $. Iba za 3 hodiny dokázala cena narásť až o 15%. Blíži sa cena k lokálnemu maximu alebo budeme pokračovať v raste?

Bitcoin prerazil point of control na hladine 36 740 $ a priblížil sa tak k hlavnej rezistencii na 41 000 $. Sentiment sa rýchlo zmenil avšak z dlhodobého hľadiska sa stále nachádzame v akumulačnej zóne medzi 29 000 $ a 41 000 $. Na druhej strane však nejde o klasický stabilný rastúci leg ale o prudké vystrelenie, čo je prvý krát počas tejto sideway štruktúry.

Ak chceme vystúpiť z dlhodobej sideway štruktúry, musíme prekonať 41 000 $. V tejto oblasti sa nachádza aj rezistencia z maxím pri ATH. Ak by sme prekonali túto rezistenciu, tak by cena definitívne ukončila akumulačnú zónu.

BTC/USD 4H. Zdroj: TradingView

BTC/USD 4H. Zdroj: TradingView

Prečítajte si taktiež analýzu iných kryptomien – Analýza BTC, UNI, LTC, ADA – Trh pokračuje v raste

BTC blízko maxima?

RSI dosiahlo prekúpenosť už 86 bodov a naposledy sa graf nachádzal na takejto hodnote 2. januára. Aj vtedy sme boli blízko lokálneho maxima. Vyzerá to teda tak, že pred tým ako cena prekoná spomínanú rezistenciu, vytvorí lokálne maximum a miernu korekciu.

Cena by sa tak mohla najprv vrátiť do oblasti blízko point of control na 36 740 $ a až následne v ďalšom legu by prekonala rezistenciu 41 000 $. Momentálne je z krátkodobého hľadiska trh prehriaty.

Na strane objemov došlo taktiež k nárastu, avšak nejde o závažné čísla. Je potrebné však brať do úvahy aj to, že z búrz počet BTC odteká a stále menej ľudí chce obchodovať. Každý presúva Bitcoin do offline sveta.

Chceš sa naučiť analyzovať grafy? Máme tu pre teba VIP trading room. Nájdeš tu signály, denný update trhu, 200 video návodov a hlavne pomoc od profesionálnych traderov. S nami nezmeškáš žiadnu príležitosť na trhu. Kryptomeny, indexy a forex denne monitorujeme za teba a hľadáme signály, ktoré následne posielame do našej skupiny. >>>Pozrieť ponuku<<<

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.