Najnovšie analýzy, ktoré naznačujú rastúci trend Bitcoinu

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Z hľadiska ceny Bitcoinu sa aktuálne stále nachádzame 38% pod historickým maximom. No stále sa objavujú nové indikátory, ktoré predpovedajú nástup býkov.

Počas víkendu sa cena Bitcoinu vyšplhala na úroveň 39 252 USD, no stále je mnoho analytikov obozretných a opatrných čo sa týka smeru ceny BTC v najbližšom období. Práve teraz je najvhodnejšie obdobie na preskúmanie rôznych dôležitých údajov, ktoré by nám mohli naznačiť kam sa bude Bitcoin uberať.

Krátkodobí obchodníci sú v strate

Pokles BTC o 50% za posledné dva mesiace môže byť veľkým prekvapením pre začiatočníkov, ktorí nepoznajú volatilitu trhu. Naopak pre dlhodobých hodlerov to nie je nič nové, keďže tí si zažili už mnoho pádov a v omnoho horších časoch.

Graf SOPR Zdroj: Decentrader

Pokles ceny Bitcoinu z 52-týždňového maxima. Zdroj: Delphi Digital

Na grafe od Delphi Digital môžete vidieť, že hodnoty drawdown sa štandardne dostávajú na úroveň -70%, najmä po väčších nárastoch ceny. Na tento fakt si musíme dať pozor, keďže neustále dochádza k veľkým súbojom medveďov a býkov na úrovni 30 000 USD.

Analytik kryptomien Filbfilb už dávnejšie upozornil na údaje z grafu „Spent Output Profit Ratio”, ktoré naznačujú, že mnoho obchodníkov predávalo s veľkou stratou. Mnoho z nich sa jednoducho zľaklo pri vysokom poklese. V poslednom období sa však objavujú známky zotavenia a na grafe sa dá vidieť, že niektoré peňaženky opäť produkujú zisk.

Graf SOPR. Zdroj: Decentrader

Graf SOPR. Zdroj: Decentrader

Známy kryptografický index strachu a chamtivosti tiež zaznamenal najnižšie hodnoty od vypuknutia pandémie COVID-19.  Väčšina traderov aktuálne prežíva obavy a strach. Tento fakt však u investorov vyvoláva pocit chamtivosti, keďže sa zvyšok obáva. Ako by povedal známy Warren Buffet – z uvedeného grafu vyplýva, že nakupovať počas obdobia strachu je výhodné.

BTC drawdown vs. Index strachu a chamtivosti. Zdroj: Delphi Digital

BTC drawdown vs. Index strachu a chamtivosti. Zdroj: Delphi Digital

Očakávaný obrat už zrejme začal

Podľa analýzy portálu Decentrader môžeme v najbližšom období očakávať obrat a pohyb Bitcoinu smerom nahor.

Môže Vás zaujímať: Bitcoin na 85 000 USD v priebehu pár mesiacov ? Podľa analýzy Decentrader je to jasné!

Indikátor sentimentu aktívnych adries porovnáva zmenu ceny za 28 dní, ktorá je znázornená oranžovou čiarou, s 28 dňovou zmenou aktívnych adries na reťazci, tá je uvedená sivou čiarou.

Oranžová čiara, ktorá sa presúva z miesta pod prerušovanou zelenou čiarou späť do pásma zmeny aktívnych adries, sa považuje za býčí signál. Naposledy sa tento moment odohral dňa 10.júna. Môže to naznačovať obrat.

Býčí signál znázornený indikátorom sentimentu aktívnych adries. Zdroj: Decentrader

Býčí signál znázornený indikátorom sentimentu aktívnych adries. Zdroj: Decentrader

Populárny analytik Rekt Capital je presvedčený, že Bitcoin dosiahne nové historické maximum.

Je teda určite vhodné dať si na pár dní prestávku od sledovania vývoju Bitcoinu, keďže z dlhodobého hľadiska má Bitcoin stále silu!

Bitcoin ešte tento rok na 100 000 USD? – Cesta k miliónu #5