Spôsobil Elon Musk pád Bitcoinu? Tesla pozastavuje možnosť platby v BTC!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin a trh kryptomien je opäť v korekcii po tom, čo výrobca elektromobilov Tesla pozastavil podporu nákupu vozidiel pomocou BTC. Čím Elon Musk argumentuje?

V tweete z 13. mája uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk obavy spoločnosti týkajúce sa „rýchlo rastúceho využívania fosílnych palív na ťažbu a transakcie Bitcoinu, najmä uhlia”.

Aj keď Elon predpovedal, že kryptomena „má sľubnú budúcnosť”, dospel k záveru, že nárast digitálnych aktív „nemôže pre životné prostredie znamenať veľký prínos.

Spoločnosť však v budúcnosti nevylúčila prijatie BTC. Uvádza, že spoločnosť obnoví používanie Bitcoinu „na transakcie hneď, ako ťažba prejde k udržateľnejšej energii.” Musk dodal: „pozeráme sa aj na ďalšie kryptomeny”.

Čítajte tiež – Elon Musk už ťaží Dogecoin, so svojimi deťmi postavil ”zopár malých mining rigov”

Argumentuje Musk správne?

Na sociálnych sieťach mnohí v krypto komunite odporovali tvrdeniu Muska a Tesly týkajúceho sa dopadu ťažby Bitcoinov na životné prostredie. Twitter používal výraz „The Wolf of All Streets” s tým, že „ťažiari primárne využívajú obnoviteľnú energiu”.

Zatiaľ čo štúdia 3rd Global Cryptoasset Benchmarking, ktorá sa uskutočnila na univerzite v Cambridge v októbri 2020, ukázala, že až 76% ťažby kryptomien využíva časť obnoviteľnej elektriny.

Nasledujúci graf ukazuje posledný prepad Bitcoinu.

 BTC/USD

BTC/USD

Analýza BTC, UNI, DOT, ADA, VET – alty sa spamätávajú skôr ako Bitcoin

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.