Toto je najväčšia chyba nováčikov – Zbytočne prichádzajú o svoje peniaze!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Začali ste sa v poslednej dobe zaujímať o kryptomeny? Chcete sa vyhnúť vysokej inflácii v čase krízy, niečo investovať a ideálne si aj privyrobiť obchodovaním? A presne tu, v tom poslednom slove, je chyba. OBCHODOVANIE JE HAZARD! Pokiaľ presne neviete čo robíte a neštudujete obchodné systémy niekoľko rokov, určite prerobíte. Burza je totiž hra s nulovou výslednicou. Ak niekto zarobí iný musí prerobiť. A vy stojíte proti burzám, market makerom, investorom s miliardami dolárov a profesionálom, ktorí sa obchodovaniu venujú celý život. Ešte stále si myslíte, že zarobíte obchodovaním?

Jeden príklad za všetky:Dnes v noci obchodníci na burzách stratili 1,9 miliardy dolárov. 1,9-miliardové likvidácie na futures trhoch – Bitcoin a Ethereum cez noc tvrdo narazili

Obchodovanie = hazard! Nenarobte si zbytočne problémy

Aby sme to uviedli na pravú mieru rozhodne netvrdíme, že na kryptomenách sa nedá zarobiť. Práve naopak! Bitcoin bol najlepšia investícia posledného desaťročia a jeho hodnota stúpla o cca desať miliónov percent! Ale ak nabehnete na burzu s pár tisíc eurami a začnete chaoticky nakupovať a predávať rôzne coiny, so svojimi peniazmi a nervami sa radšej rozlúčte.

Ja osobne poznám mnoho ľudí, ktorí aj napriek mojím radám a odporúčaniam obchodujú. Nevedia síce, čo robia, no tvrdia mi, že ich to baví. Musím uznať, že to naozaj môže byť zábava. Každý obchod uzatvorený v pluse do mozgu vyplaví hormóny šťastia a každá strata bolí. Takže človek aspoň vie, že žije. No to už opisujem hazard, ktorý s investovaním nemá nič spoločné.

Dôležité! Prečítajte si 7 smrteľných hriechov vo svete kryptomien

Ako sa dá zarobiť na kryptomenách?

Trh s kryptomenami od svojho vzniku neustále rastie. Bitcoin sa v roku 2010 začal obchodovať za 0,0001 $. Dnes už pomaly dosahuje hodnotu 50 000 $. Milióny ľudí vďaka Bitcoinu získali finančnú nezávislosť a odpútali sa od finančného systému, ktorý je vytvorený tak, aby nás okrádal.

Nedosiahli to však špekuláciami na burze, ale trpezlivým prikupovaním a bezpečným ukladaním kryptomien vo svojich peňaženkách. Bitcoin z dlhodobého hľadiska vždy rástol a jeho popularita z roka na rok rastie. Dnes už doň investujú aj veľké firmy či banky a ešte stále je iba na začiatku svojej cesty.

Bitcoin od roku 2017

Bitcoin od roku 2017

Ak chcete nakupovať kryptomeny cez internet, nájdite si kvalitnú, bezpečnú a overenú burzu/zmenáreň, ktorá vás neokradne na skrytých poplatkoch.
My odporúčame Binance, kde okrem Bitcoinu nakúpite aj stovky rôznych altcoinov. Vytvorte si účet cez >>>tento odkaz<<< a získate doživotnú zľavu 5% na obchodné poplatky.

Nenechajte sa vtiahnuť do kolobehu smrti

Človeka to občas láka predať vysoko a nakúpiť nízko, no treba si uvedomiť, dvakrát potrebujete mať veľké šťastie. A šťastie sa skôr či neskôr minie. Keď sa raz dostanete do straty, nutkanie obchodovať sa ešte zvyšuje, pretože sa predsa musíte dostať aspoň na nulu. A v tomto kolobehu sa veľmi rýchlo stratíte.

Pre začiatočníkov, pokročilých, aj profesionálom odporúčame jedinú dlhodobo overenú stratégiu, a tou je HODL! Proste tie kryptomeny kúpte (ideálne anonymne) a držte!

Nepredávajte, nešpekulujte s nimi, pripravte sa na možné straty a investujte iba peniaze, ktoré si môžete dovoliť stratiť. Pravidelným dokupovaním sa skôr či neskôr prepracujete k zisku. Teda… ak nepríde nejaká apokalypsa.