Tether prekonáva PayPal a Bitcoin – Denné volume presiahlo pol miliardy

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Využiteľnosť kryptomien (alebo iných platobných sietí) sa meria pomocou priemerného denného transakčného volume. Ide o objem transakcií, ktoré sa za jeden deň prevedú cez danú sieť. Niektoré kryptomeny v tejto metrike rutinne prekonávajú centralizované platobné siete. Najnovšie sa medzi ne pridal aj Tether.

Tether (USDT) je stablecoin od rovnomennej spoločnosti. Drží so hodnotu jedného dolára a preto ho využívajú takmer všetky kryptoburzy. Zalistovať Tether je podstatne jednoduchšie, než zákazníkom umožniť obchodovať reálne doláre.

Robert Kiyosaki – Kupujte Bitcoin, než príde veľká banková kríza!

Denné transakčné volume Tetheru prekonáva Bitcoin a PayPal!

Tether sa v poslednej dobe stále viac využíva. Jeho kapitalizácia presahuje 11 miliárd dolárov, čím dýcha na krk tokenu XRP a transakčné volume za minulý týždeň dosiahlo rekordných 3,55 miliardy dolárov – viac než 500 miliónov denne.

To je skutočne úctyhodný výsledok. Bitcoin za rovnaké obdobie dosiahol volume 2,94 miliardy. Ani internetová platobná sieť PayPal na tom nie je lepšie s priemerným týždenným volume v druhom kvartáli tohto roka dosahujúcom 2,94 miliardy .