VIDEO – História OneCoinu – Podvod, ktorý vyzbieral $15 miliárd ešte stále funguje!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

OneCoin – neslávne známy projekt, ktorý oklamal milióny ľudí, svojich zakladateľov obohatil o miliardy a ešte stále okráda nič netušiacich dôverčivcov. Tento “zabijak Bitcoinu” funguje už viac než pol dekády a má za sebou naozaj zaujímavú históriu. 

Centrálnou osobou celého podvodu je Dr. Ruya Ignatova z Bulharska. Táto extrémne inteligentná žena však v roku 2017 náhle zmizla. Jej stopy končia v Aténach, kam odletela z Viedne. Po tomto zmiznutí vedenie OneCoinu prebral jej brat, ktorému momentálne hrozí 90 rokov za mrežami. OneCoin bol autoritami prehlásený za podvod a predaj “vzdelávacích balíčkov” za tisícky eur, ktorých súčasťou sú OneCoin mince, je zakázaný.

Ak si chcete pripomenúť históriu tohto scamu a zistiť, čo stálo za jeho úspechom, odporúčame pozrieť si priložené video (hore) od ColdFusion.

To je koniec jedného z najväčších podvodov modernej histórie. V jeho šľapajách kráčalo množstvo podobných projektov. Najznámejší z nich – DasCoin (dnes GreenPower) tiež vyzbieral miliardy. Viac sa dozviete tu:

SCAM DasCoin sa mení na Greenpower (GRN) – Pomôže to okradnúť viac ľudí?