Aktualizácia na Ethereum 2.0 už čoskoro – Testnet naplno funguje a prináša prvé výsledky

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Aktualizácia Etherea z aktuálnej verzie 1.0 na 2.0 v krypto komunite nie je žiadna novinka. Už začiatkom tohto roka sa špekulovalo o aktualizovaní ETH. Kvôli neočakávaným problémom musela byť však aktualizácia odložená. Finálny dátum spustenia novej verzie sa očakáva začiatkom ďalšieho roka, pravdepodobne ešte v zimných mesiacoch.

Ethereum 2.0 už čoskoro

Aj keď ETH 2.0 je zatiaľ len jeden z plánov pri rozvoji, tak v súčasnej dobe je príprava na spustenie a testovanie siete v plnom prúde. Len pred týždňom došlo k spusteniu prvého testnetu pre update ETH 2.0. Konkrétne išlo o test siete jedného klienta Prysm. Vývojári s Prysmatic Labs sami okomentovali tento test:

„Naša schéma je v predvolenom nastavení dodávaná aj s protokolom JSON over HTTP , takže môže podporovať typické prípady použitia REST-API v našej testovacej sieti cez gRPC. Pri spustenom testnete koncové body RPC fungovali podľa očakávania.”

Na vylepšeniach siete sa bude aj naďalej pracovať. Prysmatic Labs aj preto požiadalo používateľov siete, aby zostali v kontakte a poskytli spätnú väzbu okolo rozhrania API.

Podľa správy sa v priebehu jedného týždňa Total peer count zvýšil až na 48. V testovacej sieti bolo aktívnych 319 validátorov. Prysmatic Labs tiež uviedli „finalizovanú epochu”, ktorá je na správnej ceste, čo je dobrá správa. Prysmatic Labs sa zaoberali tým, ako sa pracuje na vývoji robustnej sady rozhraní API pre Serenity.

„Zo všetkých štatistík sme veľmi hrdí na to, čo sme dokázali. Tento výsledok by nebol možný bez vašej podpory. Postup spustenia uzla, validátora a ďalšie dôležité informácie sú na webe: https://prylabs.net/participate”.

Môžete si prečítať:

3 fundamentálne dôvody, prečo Bitcoin padá

Zdroj:
medium.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.