Chainlink vyletel o 110 % za menej ako týždeň – oplatí sa ešte investovať?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

A ešte jeden článok na tému Chainlinku. Po skvelom Altcoin Hunte od Filipa máme pre vás aj článok o tejto kryptomene, ktorý je viac zameraný na cenový aspekt a menej na fundamenty a predstavenie tohto projektu. Teraz by ste o ňom mali totižto vedieť už minimálne tie najzákladnejšie informácie. Ak si stále nie ste istý, tak link na daný článok nájdete tu. Prečo sa ale Chainlinku tak strašne darí?

Spolupráca s gigantom Google sa blíži

Aktuálne 16. najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, Chainlink (LINK), má za sebou naozaj skvelý týždeň. Dokopy tento týždeň vyletela až o 137 %, avšak v čase písania článku už zažíva miernu korekciu smerom dole. Preto je tak aktuálny týždenný nárast tejto kryptomeny „len” 110 %. Prečo sa tak ale stalo?

Dôvodov je hneď niekoľko. A už ten prvý naznačuje, že Chainlink bude naozaj silný hráč na kryptomenovom poli. Google (áno, dobre čítate) totižto minulý týždeň uviedol, že Chainlink bude implementovaný do ich cloudu. Tým samozrejme bude podporovať aj Ethereum, avšak Chainlink zatiaľ vyzerá ako jasný víťaz po oznámení tejto spolupráce.

Okrem toho, že sa Google o Chainlinku zmienil v ich blogu a pláne ako vylepšiť ich nový cloud, tak o tejto kryptomene čo to povedal aj v jednom zo svojich videí. To však ani zďaleka nie je všetko, pretože Chainlink má v rukáve ešte dve esá.

Oracle a Coinbase rast len podporili

A ešte minimálne dve skvelé správy pre podporovateľov tohto projektu. Oracle, tretia najväčšia software spoločnosť na svete oznámila, že začne používať rôzne technológie, ktoré Chainlink vie implementovať. O akú konkrétnu spoluprácu alebo využitie tejto kryptomeny spoločnosťou Oracle pôjde, teraz ešte nie je jasné.

Do tretice všetko dobré. Aj to by sa dalo povedať o zalistovaní Chainlinku na kryptomenovú burzu Coinbase. Napriek tomu, že posledné zalistované kryptomeny na túto burzu nezažili nejaký výrazný rast, opak je pravdou pri kryptomene Chainlink. Americkí investori tak majú možnosť nakúpiť túto kryptomenu na najobľúbenejšej a najväčšej burze v tomto štáte.

Záver

Jeden týždeň, tri skvelé správy, 110 % nárast na hodnote. Aj tak by sa dalo v skratke zhrnúť posledných sedem dní v podaní kryptomeny Chainlink. Novinky však naštartovali výrazný rast tejto kryptomeny, ktorá sa vďaka tomu dostala až takmer do TOP 15 (aktuálne zaostáva iba o 1 miesto za kryptomenou DASH). Investovať teraz by však mohlo byť veľmi riskantné. Aj napriek tomu, že Chainlink nie je žiadnou Pump and Dump kryptomenou, tak cena poriadne vyletela a preto je možné, že korekcia (ktorá z časti už aktuálne aj prebieha) by mohla trvať dlhšie.

Čo čítať ďalej?

Po výstupe na 12 400 dolárov Bitcoin poletí pod 9 000!

Zdroj:
ethereumworldnews.com

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.