Kúpa domu za BTC? V Turecku už vôbec žiadny problém

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Jedna z tureckých realitných kancelárií so sídlom v Lase (Antalya Homes) umožňuje potenciálnym investorom nákup nehnuteľností za kryptomeny. Podľa zverejnenej tlačovej správy bolo vlani takto predaných celkom 9 nehnuteľností a záujem stále rastie.

Využitie kryptomien v reálnom svete

Nápad použiť digitálnu menu na získanie nehnuteľností nie je samozrejme žiadna novinka. Už pomerne veľký rad odborníkov pohybujúci sa v tejto oblasti vyjadril svoj pozitívny názor na výhody, ktoré využitie kryptomien na nákup nehnuteľností prináša.

Barbara Corcoran, nazývaná aj „kráľovná newyorských nehnuteľností” a ktorá je známa predovšetkým z televízneho programu Shark Tank, čo je reality show (podobná českému Dňu D), v ktorej sa pred skupinu miliardárov postavia obyčajní ľudia majúci zaujímavý nápad a ktorí sa vďaka nemu snažia získať potrebnú finančnú čiastku, vyjadrila svoju podporu tejto myšlienke:

„Je to veľmi rozumný nápad. Som veľmi optimistická, pretože z dlhodobého hľadiska sú kryptomeny ideálne na realitné transakcie. Je to proste peer-to-peer bez nutnosti tretej strany – preto to je také prevratné a silné.”

Je veľmi pozitívne, že nezostáva so svojím názorom sama a rad realitných kancelárií sa začína zaoberať myšlienkou, ako do svojho biznisu začleniť digitálne meny a ďalšie riešenia založené na blockchaine, ako je napríklad tokenizácia aktív. A po ďalšie príklady nemusíme chodiť ďaleko. Napríklad japonská realitná kancelária Ruden Holdings skúmala využitie Bitcoinu a smart kontraktov pri predaji nehnuteľností. Záver bol jednoznačný: pri využití blockchainu sa výrazne skrátila doba potrebná k úspešnému dokončeniu predaja.

Tip redakcie:Milionár chce vybudovať blockchain mesto uprostred púšte – utópia alebo budúcnosť?

Výhody na podnikanie

Práve tieto zverejnené výsledky, spolu s názorom Barbary, viedli predsedu spoločnosti Antalya Homes k rozhodnutiu podporiť používanie digitálnych mien.

„Platba pomocou kryptomien je spoľahlivejšia a rýchlejšia ako je prevod peňazí medzi bankovými účtami a navyše bez poplatkov za prípadnú výmenu devíz. Ak chcete investovať do nehnuteľností, je veľmi výhodné kupovať ich pomocou digitálnych mien.”

Spoločnosť Antalya Homes začala svoju činnosť v roku 2004 a predáva nehnuteľnosti po celom Turecku. Svoje služby poskytuje širokému spektru zákazníkov zo všetkých kútov sveta, ktorí majú záujem vstúpiť na turecký trh s nehnuteľnosťami. Ten je u zahraničných investorov kvôli pomerne nízkym cenám veľmi obľúbený.

Aj keď v krpytomenovom svete existuje pomerne široká škála digitálnych aktív, spoločnosť zatiaľ umožňuje nakupovať iba pomocou BTC. Aktuálne sa ponúkajú nehnuteľnosti začínajúce na sume 9 BTC (necelých 30 000 EUR).

Mohlo by vás zaujímať: Chcete luxusné auto? Pripravte si Bitcoiny

Záver

Za digitálne meny sa dá zaobstarať možno už úplne všetko a to je skvelé. Každý nový prípad kryptomenovej adopcie je ako ďalší kamienok, ktorý, až ich bude dosť, spustí celosvetovú lavínu.

Čo čítať ďalej?

[Denník skúpeho hodlera] – Ako som neustále nakupoval kryptomeny

Zdroj:
btcmanager.com

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Radek D.