5 dôvodov, prečo v októbri kúpiť Bitcoin

  • Donald Trump vedie v prieskumoch, čo môže byť pozitívne pre Bitcoin.
  • Čína zvažuje ďalší stimulačný balíček na oživenie ekonomiky.
  • Očakáva sa zníženie úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom v USA.
Novinky Dôvody, prečo kúpiť Bitcoin
Dôvody, prečo kúpiť Bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/Who is Danny

Hoci začiatok októbra nepriniesol očakávaný cenový vzostup pre Bitcoin, dlhodobý výhľad zostáva optimistický. Podľa správy z CoinGape existuje päť presvedčivých dôvodov, prečo by investori mali kúpiť Bitcoin práve tento mesiac.

Politické a ekonomické faktory

Donald Trump vedie v prieskumoch, čo môže byť pozitívnou správou pre kryptomeny. Bývalý prezident USA má 54,9 % šancu na víťazstvo v nadchádzajúcich voľbách podľa údajov Polymarket. Trump verejne deklaroval podporu Bitcoinu a ďalších kryptomien. Analytici z Bernstein dokonca predpovedajú, že v prípade jeho víťazstva by Bitcoin mohol dosiahnuť 90 000 dolárov.

Prieskum amerických volieb

Prieskum amerických volieb. Zdroj: Polymarket

Ovplyvnia podľa vás americké prezidentské voľby cenu Bitcoinu?

Loading ... Loading ...

Ďalším faktorom je očakávaný stimulačný balíček Číny. Ekonómovia predpokladajú, že čínska vláda by mohla oznámiť dodatočný stimul v hodnote 282,8 až 424,2 miliárd dolárov na oživenie ekonomiky. Takáto monetárna politika by mohla pozitívne ovplyvniť cenu Bitcoinu, keďže čínski investori budú mať viac prostriedkov na investovanie. Viac detailov sa o udalostiach v Číne môžete dozvedieť tu.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Technické a historické faktory

Očakáva sa, že Federálny rezervný systém USA by mohol znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov. FedWatch dáta ukazujú takmer 90 % šancu na tento krok. Uvoľnenie monetárnej politiky by mohlo priniesť väčšiu likviditu do ekosystému Bitcoinu.

Dôležitým faktorom je aj blížiaci sa pohalvingový vzostup. Bitcoin zvyčajne zaznamenáva výrazný nárast ceny 150 až 170 dní po halvingu. Skúsený obchodník Peter Brandt nedávno predpovedal možný rast Bitcoinu až na 135 000 dolárov v súvislosti s týmto trendom.

Halvingové cykly

Halvingové cykly. Zdroj: TradingView

Posledným dôvodom je sezónnosť. Október historicky patrí medzi najlepšie mesiace pre Bitcoin. Hoci začiatok mesiaca nebol ideálny, podobná situácia nastala aj v septembri, ktorý nakoniec skončil najlepším septembrovým uzavretím v histórii. Ak by Bitcoin dosiahol priemerné mesačné zisky nad 20 %, ktoré sú pre október typické, mohol by prekonať svoje historické maximum 73 000 dolárov.

Odpor na 66 000 dolároch

Je dôležité sledovať cenovú úroveň 66 000 dolárov, pretože prelomenie tejto hranice by mohlo signalizovať začiatok rastúceho trendu. S pozitívnymi správami, ako je očakávaný stimulačný balíček z Číny, by vzostup Bitcoinu mohol začať kedykoľvek.

Napriek krátkodobým výkyvom zostáva dlhodobý výhľad pre Bitcoin pozitívny. Investori by mali zvážiť tieto faktory pri rozhodovaní o nákupe v priebehu októbra, pamätajúc na to, že exponenciálny nárast ešte stále môže prísť.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.

Najčítanejšie články

1

Mnohí slovenskí penzisti si čoskoro prilepšia. Týka sa to aj vás?

2

Vodiči, pozor. Za banálnu chybu, ktorú robíte denne, vám hrozí pokuta 200 eur

3

Bankroty v módnom biznise: Ďalšia značka na Slovensku krachuje

4

Výborné správy pre vodičov. Už čoskoro prídu o jednu zo svojich povinností

5

Veľký operátor potešil tisícky Slovákov. Spustil žiadanú službu

PR články

Bitcoin čaká naozaj bláznivá dekáda

Marek Rodák  | 14. októbra 2024

Globálny finančný sektor čoraz viac zvažuje Bitcoin ako nevyhnutnú súčasť moderného portfólia.

Bitcoin čaká zaujímavé obdobie

MicroStrategy sa má stať biliónovou bitcoinovou bankou

Marek Jendrál  | 14. októbra 2024

Michael Saylor, zakladateľ a výkonný predseda spoločnosti MicroStrategy, v nedávnom rozhovore s analytikmi výskumnej a brokerskej firmy Bernstein odhalil, že konečným cieľom spoločnosti je stať sa vedúcou bitcoinovou bankou.

MicroStrategy ako bitcoinová banka

Čínsky drak sa prebúdza: Čaká nás investičná revolúcia?

Ľuboš Kovár  | 10. októbra 2024 Horúca novinka

Posledná dekáda priniesla mnohým akciovým trhom výrazný rast, no čínsky trh zostal pozadu. Kým americký index S&P 500 za posledných 10 rokov vzrástol o úctyhodných 190 %, čínsky Hang Seng index klesol o 11 %.

Čínska ekonomika ma problémy
Horúca novinka